For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Sunday, July 18, 2010

Tips Kurus dari Aramyra

ha.......

saper nak kurus plak??

ni tradisi myra punyer...

1. u all kena tahan pengambilan nasi. klu boleh jangan sentuh nasi. klu nak juga, lebih baik ambil dalam amaun yang sedikit. 2 sudu nasi sehari sudah cukup memadai..

2. Mamah epal hijau untuk santapan melewatkan rasa lapar...

3. sarapan roti bawang putih dan jus oren pure atau susu rendah lemak bersama bijirin jagung.

4. hidangan tengahari biar agak berat sikit sbb sarapan dah ringan. nanti pening plak tak dapat makan best. pastikan lunch amik makanan protein seperti ayam panggang atau kukus bersama sup sayuran tanpa minyak atau sup bebola ikan. lebihkan sayuran makanan berserat.

5. klu nak makan telur, elakkan makan kuningnya... atau makan telur seminggu 2 biji sahaja.

6. dinner, amiklah sebelum pukul 7.30 mlm. jangan makan banyak untuk dinner. cukuplah sedikit nasi ( 2 sudu ) dan sup sayur atau tom yam.

7. klu terasa lapar, makan epal hijau.

untuk minuman berkhasiat, anda boleh minum milo tanpa gula. cara buat nak tau?

4 sudu besar milo dan secawan air panas. jangan buat cair2.. nak muntah plak rasanya...

ok tak..? klu rajin insyaallah..... tapi azam kena kuat lah... klu tak tak menjadi...

myra buat diet ni pada tahun 2004 bermula jun dan pada oktober 2004, myra boleh turun 7 kilo....

nampak sikit kan... sbb badan myra mmg susah turun.........

tapi klu dah dapat badan y diimpikan, jangan mulakan diet lama.. klu mula semula ambil nasi suka2.. senang jer badan nak naik... sbb kuasa makan tu tak boleh nak ditahan2.. dah rasa sedap, mmg nak sedap lagi dan lagi dan lagi.

biasakan berjalan laju setiap hari sbb ia membantu bakar kalori lebih cepat.

u all kan kerja.. so senang sikit.. takyah bersenam tunggang terbalik... fokus kerja, buat sehabis daya.. senang nak bakar kalori kerana bila kita berfikir, tenaga juga digunakan....


stok yang u all perlu ada..., EPAL HIJAU... penting tuh... tapi jangan makan epal hijau dengan asam janggut.. alamatnyer u all akan ke hospital dulu.. macam apa yang berlaku pada myra... nak kurus cepat punyer pasal...:-(

ok lah.. selamat berjaya k....

ingat.. ini tips myra sendiri.. bukan dari buku lain...

adios y saludos....

Sumber

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.