For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, December 22, 2014

NYX Lip Cream Preview

Baru je beli NYX lip cream ni... tgk byk review yg kata pigmented ginchu...

Saje beli untuk diri sendiri dan juga untuk makeup pengantin...

Cadangnya utk diri sendiri:

Istanbul : nice nude colour cuma nampak mcm kusam je n nothing change...

Sydney : pink cair sgt.. rasa mcm tak sesuai utk kite yg sawo mtg ni...colour ni sesuai utk org yg berkulit putih...kite pakai nampak bibir pucat..huhu

Untuk customer makeup:

Ibiza : very pigmented red+orange..colour dia mcm mix air sirap dgn air oren...bila put on me, rasa mcm cantek sgt..

Adis Ababa : slightly shocking pink..pun rase sesuai utk kite..colour very pigmented...hahaha

Dah jadi terbalik laaa pulak...kui3... x tau mcmana... mgkin yg sesuai tu kite amek dulu..utk customer beli lain...

Tp yg paling menyesal beli ialah Sydney...
Bukan semua pengantin cerah putih...
Simpan je kot...utk class makeup nanti...ahaks!!

Friday, December 19, 2014

Spaghetti Carbonara PekanTapauPasta

Sy gunakan resipi carbonara yg sebenar...di alter sedikit mengikut citarasa dan pengalaman tastebud sendiri...

Selalunya carbonara yg superr sedap dihidangkan dr restoran yg mewah atau hotel... sepinggan boleh mencecah sehingga RM30++... Kecuali konsep buffet.. boleh laa diulang ulang makan dgn satu harga...

Bg gerai biasa yg menyediakan carbonara adalah tidak memenuhi tekak dan selera... terlalu muak ataupun rasa mcm sup cendawan campbell(mmg pakai tin sup campbell)Ataupun just curahkan Prego berperisa carbonara...

disini lah keistimewaan carbonara sy...
Anda boleh rasa carbonara sy yg sesedap restoran mewah dan hotel dgn hanya RM7 sepack..100% ownmade..tak guna mana2 sos segera...hehe..siap hantar lg depan rumah atau pejabat okehhh..hahaha

Hanya di Pekan, Pahang...

Untung org Pekan :)

Thursday, December 18, 2014

Olet With Rare colour fur..

Ni Olet... kitten kepada Tompok..Tompok ni kucing Kak Ya my sister Inlaw...

Badan Olet ada colour yg menarik.. nak kata coklat bukan coklat..nak kata grey bukan grey...hahaha..mcm lembu new zealand pun ada..hahaha

Bg kite mmg rare sbb tak pernah nampak lg colour mcm Olet...

Agak nakal... suka main2...cepat laa sikit membesar Olet...masih tak reti berak atas pasir..huhuhu

Tuesday, December 16, 2014

Musim Hujan Bermula

Gelap gulita Pekan sepanjang hari...hujan turun tanpa henti...sekejap lebat, sekejap renyai, sekejap gerimis...

Kadang2 rasa tak sabar tibanya bah (banjir)...mana taknyè..org bando kaannn...x pernah tgk banjir depan mata...

Di tempat sy duduk ni banjir merupakan perkara biasa...cuma mereka jarang pindah sbb rumah sudah dibina tinggi...

Bak kata suami, musim banjir tu mcm pesta air jee... kecuali banjir teruk yg melanda Pekan pada tahun 2007...

Kite tungguuu..akan ku rakam my 1st experience with flood!!ihikkss..

Monday, December 15, 2014

GAS Family Day 2014: 1st in photography competiton

1st day hari keluarga, organizer anjurkan pertandingan fotografi...

Petang tu me n hubby turun ke Pantai Puteri utk capture moment2 yg best...

Kami didnt work in team pun...amek gambar sendiri2 jee...masing2 ego..hahaha...tak tunjuk pun masing2 punya...

Malam tu, gambar yg di ambil, ditayangkan di LCD Screen...baru nampak gambar laki bini punya...haha

Tak disangka, gambar yg sy ambil dpt tempat pertama...hehe...terkejut sgt sbb gambar yg lain pun cantik2 juga..

Rezeki koi ;) alhamdulillah...

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.