For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, September 3, 2014

Angsa SIL

Sepasang angsa ni jantan dan betina dibeli oleh kakak ipar sy dua tahun yg lalu... mase beli tu, baby lg... skrg dah besar n berat...

Dua2 ekor ni manja betul dgn SIL.. yelaaa dia yg tukang bela n bg makan...mane tak sayangkan...

Kdg2 mengada minta dukung untuk masuk reban..suruh masuk sendiri tak nak...hehe

Dgn encik suami pun same... nampak je encik suami berlari terkedek2... gesel2 kat badan kaki suami....

Aku???

Hahaha..menyampah... bila nampak, confirm kena sudu... diorg kejar beb... menjerit terlolong ku dibuat nya...sebelum turun dr kereta, mmg make sure dorg dlm reban... kalau tak, tak pasal kena sudu...

Setakat ni tak pernah kena lagi...hampir kena ade laaa... tu pun mujur sedar dorg dtg dr belakang...

Biasa laa angsa ni kan... kalau tak kenal, dorg mmg akan kejar n menyudu (patuk dgn paruh)...pastu buat bunyi alarm... bising gilerrrr....

Ni laa tujuannya bela angsa... sebagai penjaga biri2...ganti anjing... takde sbb pun nak pelihara anjing sbb angsa adalah alternatif nya...

Selain itu, mak mertua kata tahi angsa ni ular tak suka.. dia kata semenjak ada angsa ni, kelibat ular jarang nampak dah..kalau dulu, selalu sangat....

Tuesday, September 2, 2014

Nasi Lemak Kangkung only in Malacca

Menjadi kebiasaan org2 Melaka letak kangkung di dalam nasi lemak mereka... dah jadi salad wajib dalam nasi lemak instead of timun...

Sy tak suka timun, jadi kangkung memang ngam laa dgn tekak saya ni..hehe.. taklaa membazir kan...asal jumpa timun je dibuang...hehehe...

Kat Pekan ni tak jumpa pun nasi lemak kangkung.... at least kat KL, kangkung ni ada laa dijual tp dibuat as lauk...kalau nak, amek...kalau tak nak, sudehhh....

Kat Pekan, nasi lemak nya terhad pada lauk ayam goreng, sambal paru dan telur mata kerbau je.. tak tau laa kalau ade kedai lain yg sy belum discover...

Kalau kat KL, masyaallah... lauk nasi lemak punya laaa banyak... rase mcm nak amek semua je...hehehe...

Ayam saje dah berapa lauk...ayam masak merah, rendang, goreng kunyit, goreng rempah dan lain2...

Daging lagi.... udang... sotong... kerang... kupang... paru.... ikan pun ade!!!

Sampingan : bergedil , keropok , papadom...

Perghhhhh....

Pssstt...Tetibehhh rindu KL... hahaha :P

Tak jumpa, terpaksa laa masak sendiri kan... encik suami pun pelik nasi lemak makan dgn kangkung...haha

Kangkung tu sy celur dgn air panas je... kalau nak goreng belacan or goreng biasa pun voleyyyy.... :)

Monday, September 1, 2014

Doorgift tertinggal angkara ice cream

Semalam 31 Ogos 2014 kawan sekolah encik suami jemput ke majlis perkahwinan adik dia...

rezeki kami di ajak duduk di meja VIP.. mmg seronok laa sbb makanan dihidang depan mata...memang best laa dpt makan tambah2... yg paling best kami dihidangkan dgn kambing bakar with blackpepper sauce.... satu pinggan tu kami habiskan!!

Kemudian, kami makan cendol pula... masa mengadap cendol, tuan rumah beri kami 2 beg doorgift VIP.. siap ade bunga telur..happy sgt2 mase tu... siap amek gambar kaaauuu....

Sebelum tu, byk kali dah ckp dgn encik suami..."ada ice cream laa..jom pg amekkk...yum3"

Sampai marah encik suami suruh cepat habiskan cendol sbb nak ice cream...
Pastu..kite siap ckp... "lepas dpt ice cream, kite terus balik yee..."

Lepas dpt ice cream, ktorg pun cepat2 keluar... sbb nak selfie dgn ice cream!! Pastu terus masuk dlm kereta dan balik ke rumah...

Kat rumah pulak, lepak2 bukak hp...tetiba nampak gambar 2 bag doorgift..alamaaakkkkk!!!!!

Baru teringat doorgift yg ktorg dapat tu tak amekkk...cantikkkk jee tinggal atas meja.... hahaha...

Seperti biasa...
"B laaa ni tak amek!!!"
"Apee pulakkkk????"


Saturday, August 30, 2014

Goodbye Celcom, hello XOX!!

Previously amek line celcom plan 5+1.. maka sy dan hubby dapat panggilan percuma dan sms... sebelum kahwin, memang berbaloi laa guna plan tersebut....sbb jauh kannn... n byk pulak benda yg perlu diborakkan..mostly pasal preparation tunang / kahwin....

Skrg dah kahwin, maka sia2 aje laa sbb jarang sgt call or sms husband..lagi2 sms sbb whatsapp kan ade... free dan mudah...hehehe

Maka.. last week pg la celcom centre kuantan utk tukar kpd prepaid...

"Kami tak sediakan servis penukaran postpaid Celcom kpd prepaid Celcom.Kalau puan nak, puan tukar prepaid ke telco yg lain dahulu..selepas itu, barulah puan dtg utk tukar kpd Celcom..."

Gila ape nak suruh aku buat kerja dua kali???? Mase tu mcm nak menyirap je sbb kite dah laa dtg jauh... dr Pekan ke Kuantan dalam stgh jam....pastu nak suruh kite ke centre lain dulu, baru dtg balik ke?? Mmg tak ahhhh.....

Terus ajak suami balik n sy call promoter XOX yg ktorg jumpa sebelum ni...
Sms je nama, ic , alamat n no. Yg nak ditukar.. esok dpt simcard.. lusa simcard activate...ohhh bahagia nyee hidup...hahaha

Tgk caj XOX murah sikit laa..janji topup RM50...kalau topup RM10 or RM20, dia akan jd kadar biasa... kalau RM50, ade special rate...

XOX bg 10 number mana2 telco utk caj yg sgt2 murah... bestlaa sbb tak limit telco kan....

Data mobile yg kite guna skrg 1.5GB - RM29.99 - sebulan.... murah lg dr Celcom...celcom RM38 utk 1GB jee...
Line coverage???

Oklaaa...mcm celcom jugak...
Kite bukan dealer XOX yee..kalau nak tahu lanjut, pandai2 laa google yerkkk...hehehe...

Friday, August 29, 2014

Its Not What U Imagine

Well...

Alam perkahwinan is not what u imagine.. this is what I feel selama menjadi isteri 5 bulan ini...

Yg suka baca novel or suka tgk drama2 romantis before kahwin tu, berhati2 lah dgn perasaan anda... jgn bayangkan sesuatu yg sgt2 indah sebelum kahwin..takut2 setelah berkahwin nanti anda kecewa pula kerana suami atau isteri anda tidak sama dgn imaginasi anda...

Atau sy ringkaskan... jgn mengharap sesuatu di luar jangkaan...

Hahahaha..ini bukan post kecewa... tetapi post yg buat sy terpana... terpana..betapa lainnya kehidupan sebelum dan selepas berkahwin....

Allah swt jadikan suami isteri itu complement to each other... tapi reality as a human, ada sahaja kekurangan....
Alam perkahwinan: belajar utk memberi dan menerima... bukan mengharap dan berharap...

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.