For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, September 18, 2014

Makeup Nikah Jue di Pekan, Pahang

Seminggu sebelum customer ni nikah, beliau baru hubungi sy...

Katanya makeup artist yg beliau sudah book, tarik diri LAST MINUTE...

Lagi menyedihkan, bukan setakat makeup nikah, makeup bertandang di Kuala Lumpur pun dibatalkan...

Walau sy yg dapat job tersebut sekalipun, sy tetap rasa geram...kesian kt customer...mesti kalut nak cari makeup artist...

Yg makeup bertandang kat KL, sy minta kawan seperjuangan sy, Manja utk makeupkan dia...

Alhamdulillah, semua berjalan dgn lancar...
I did the best for her...

Thank u for ur trust!!

Bakal pengantin warga Pekan, Kuantan, Rompin, Muadzam Shah, Pahang yg memerlukan servis solekan, boleh hubungi sy yee...save no. Ni..
 012-2604959, whatsapp available...

Monday, September 15, 2014

Handmade Rossette atau Bunga Dada

Bg relatives yg tak dapat tshirt rewang, sy sediakan rosette atau bunga dada...

Senang je nak buat..sy guna kertas crepe keras(jgn pakai yg lembut..x cantik) , reben polka dot dan safety pin...

1. Kertas crepe di potong panjang... kemudian, digulung dan di stapler di tgh...
(Seperti dlm gambar dibwh)

2. Pastu bhg stapler tu jd kan bhg tgh...di tgh2 tu crumple kan jd bentuk bow dan diikat dgn dawai...

3. Tutup tgh2 tu dgn reben... gam guna hot gun atau gam uhu...

4. Duit kertas buat bentuk kipas... selitkan di bhg bawah reben... dan tape kan...

5. Safety pin selitkan je di bhg belakang reben... nak bg dia tak gerak, gamkan dgn reben sekali...

Dah siapppp.. hehe..senang je kan... cantik and jimat....




Sunday, September 14, 2014

Servis Makeup Pengantin

Bakal pengantin yg memerlukan khidmat solekan di majlis bahagia anda, boleh laa hubungi sy untuk book tarikh...

Kawasan yg available:

1. Pahang Darul Makmur
- Pekan Bandar Diraja
- Kuantan
- Rompin
- Muadzam Shah
- Bentong
- Temerloh

2. Seluruh kawasan Kuala Lumpur

3. Seluruh kawasan Selangor

4. Kemaman, Terengganu

Hubungi sy:

IKA ZULAIKHA
012-2604959, whatsapp available
FB : pekan.makeup at gmail dot com
IG : #zukatouch




Saturday, September 13, 2014

Orang Baru...

Hampir seminggu kucing comel ni di bawah jagaan sy.. semenjak dia dtg rumah MIL tak balik2...

Confirm mmg kucing org sbb molek belaka...cewahhh ckp Pekan..hahaha

Tgk rupa fizikal, kucing gemuk ni mmg bertuan.

Bersih, kuku pendek, manja, jinak dan sebagainya...

Ada 2 kemungkinan sama ada dia sesat atau dia dibuang... tp dua2 ni mcm mustahil je...

1. sesat.......
Tak logik dia sesat... first day bw balik rumah sy tiba2 dia menghilang..mase tu redha jee dia balik ke tak... tiba2 dia mengiaw kat pintu dapur belakang... terkejut betul... x sempat nak buka pintu dapur dia dah hilang balik... beberapa minit kemudian, dia muncul depan pintu...

Tahu tak? Dr depan pintu rumah ke belakang pintu dapur tu punya laa jauh nak pusing....dlm 10 buah rumah baru ade lorong ke belakang rumah...

Bukan 1st day je, ada beberapa hari bg dia keluar... maghrib dia muncul depan rumah....

2. Buang....
Haihhhh...kucing cantik mcmni pun sanggup ke tuan rumah buang? Dah laa manjaaaaaa sesangatt!!!

Xtau laa..mungkin owner lama dah tak mampu nak jaga dia kottt....

Dlm seminggu ada juga war2kan dalam fb dan tanya org sekeliling... takde sape tahu kucing sape and takde sape tuntut...

Atas keizinan suami, maka kite amek jelaa jd peneman kite... hehe...

Bg nama Ien... pronounce: E - Yen...

Friday, September 12, 2014

Sosej ala Beacon

Nak fefeeling makan beacon... maka tercipta laaa resepi sosej rangup...

Menjadi kegilaan hubby kalau digaul dlm spaghetti atau mee goreng...

Jadi, dah tak perlu letak ayam or daging... sosej rangup pun cukup...

Sosej dipotong dua...

Kemudian, hiris nipis2...

Campak dalam minyak panas...

Goreng sampai garing...

Rasa air sosej yg sgt tak sedap itu serta merta hilang...

Nak makan begitu saje pun sodaappp...

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.