For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, June 22, 2015

Sambal Hitam Ika

Tak sangka pulak bulan puasa ni, permintaan Sambal Hitam ni tinggi.. Sales dia kalah jual pasta tau..hahaha..
Alhamdulillah..selain customer dari Pekan, ada juga menempah dr KL.. yg tu kena pos laa... hehehe...
Mmg sedap Sambal Hitam ni..Resepi original org Raub Pahang... Sepupu yg buat..Dia org Raub..
1st time cuba, perghhhh... marveles!! Tak sentuh dah lauk lain... Masa tu la terfikir nak tolong dia jual...Rugi kalau tak dipasarkan sbb sy tak pernah jumpa Sambal Hitam yg sgt sgt sedap selain dr sepupu punya...
Alhamdulillah dlm seminggu berkilo-kilo sambal hitam sy minta sepupu buat.. sy packing dan pasarkan di Pekan...
Mmg betul..plg best makan time sahur...suami sy sampai menambah2...pdhal sahur ni laa plg malas nak makan kan...hehehe
Kalau korg nak try.. boleh contact kite ye... 0122604959
SAMBAL HITAM
150 gram - RM12
500 gram - RM40
1 KG - RM70
Dijamin sedap, pedas dan menyelerakan...
Tidak kering..Basah2 gitu...
Sebagai pembangkit selera terutama ketika sahur...
Tahan sebulan tanpa / jgn masukkan ke dalam peti ais...
Utk order, pm atau whatsapp 0122604959 sy...tenkiu..


Tuesday, February 3, 2015

Percutian tak dirancang PD!!

Last week hari Sabtu, pak uteh sy buat aqiqah anak beliau di N. Sembilan... jadi kami ke sana dan tidur semalaman di Sri Enstek Hotel...
Malam sabtu selepas kenduri, tiba2 sepupu ajak ke Port Dickson utk mandi manda...
Dah laa tak bw seluar...baju pun nasib baik ade extra tshirt... tuala pun xde sbb duduk hotel kan ade disediakan towel...
Maka pinjam laa dgn maklang..nsb baik ade seluar yg besar..hubby pakai short pants dia je..mmg ade bw..
Janji nak gerak pkl 8pg..hampehh..pkl 10.30pg baru gerak..sampai sana pkl 12 tghari tepat....
Biasalaa hari Ahad..masing2 malas nak bgn awal...
Ramai jgk org di PD..lautan manusia..nasib baik tempatnya besar dan ade byk port...
Sewa pondok RM40..duduk situ lama2...
Dlm pkl 3pm lebih baru gerak balik...

Friday, January 16, 2015

Pasca Banjir 2014/2015

Lepas balik rumah dr Pusat Banjir, rumah mcm tongkang pecah...byk giler brg loaded dr bengkel... nasib baik lumpur2 semua hubby n abg ipar dah siap basuh...
Pinggan mangkuk kt dapur semua berkulat... baju kite pun ade yg berkulat...adehh.. yg mana teruk sgt tu terpaksa laa buang...
Tak expect pun akan berkulat..ni dah tahu, banjir hujung bulan ni, semua baju akan di masukkan ke dalam plastik...hehehe
Skrg alhamdulillah dah settle... cuma nak prepare utk berbisnes pasta balik ni..hehehe

balik rumah, balas dendam makan...haha..kat pusat hari2 sardin!

Thursday, January 15, 2015

Pekan Banjir : Banjir Over

Hari yg ke 16 di Pusat Banjir....
Husband dtg bgtau kereta dah boleh masuk..walaupun masih berair lg n ada arus air masuk ke sungai...
Mak mertua mula tak senang duduk... dia betul2 dah tak tahan... dia yg arahkan ktorg balik...hahaha
So alkisahnya kami sekeluarga yg mula2 angkat kaki... masa load barang, ramai laa yg tgk dan dok bertanya AIR DAH SURUT KE??
Peduli apa..yg penting rumah dah kering...hahaha
Pagi tu jugak kami pack brg n balik terus.. tak tunggu makan tghari ke apa terus check out...
Masa check out, kami diberi 10kg beras, air mineral dan 10 tin sardin... terima kasih laa buat yg sponsor...
Bila sampai rumah, RELEASE GILERR!! Walaupun rumah macam tongkang karam!!

Wednesday, January 14, 2015

Pekan Banjir : Eyen dalam Kandang Biri

Masa diarahkan berpindah, pening jugak laa pasal budak Eyen ni... dia bukan kucing yg boleh duduk luar sesaja... dia ialah kucing rumah... malam2 mesti mengiaw sayu2 nak masuk rumah..

Abg ipar ckp biar jelaa dia kt dlm rumah..lagipun dia dgn my husband x ikut pindah sbb nak jaga rumah... mula2 oklaa..lama2 si Eyen ni buat perangai tak nak berak dlm rumah sbb masa tu hujan non stop... nak letak pasir dlm rumah pun dia x nak sbb keadaan pasir yg basah...

Satu malam, air mula masuk rumah hingga paras buku lali... taik eyen yg bersepah dlm rumah terapung2..husband cedok n buang kt luar rumah..hahaha

Suami ckp eyen duduk atas kerusi.. alahai, kesian dgr..

Then abg ipar bg cadangan campak kan eyen dlm kandang biri2.. kandang tu sebelah rumah je.. adalaa dlm 50 ekor biri2... kandang nya tinggi..so,air  mmg tak akan  masuk dalam kandang...

Maka tinggal laa eyen di sana selama lebih kurang 3 minggu... haha.. tiap2 ptg husband bg makan biri, eyen pun dpt makan sekali...

Husband kata dia ok je kt situ..haha
Lega dgr..
Skrg eyen ada kt rumah..bau dia jgn ckp laa..hamis.. tak mandi2 kan dia lagi..hehehe

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.