For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, October 31, 2014

Cuti Deepavali n Birthday Sultan Pahang 2014

Gabungan cuti di atas, dapat laa hubby cuti hari Khamis dan Jumaat.. kemudian, beliau tambah lg cuti tahunan hari Isnin..hehehe...

Deepavali jatuh hari Rabu.. tp nasib baik Hicom anjak kan ke Khamis.. maka hari Rabu hubby kerja...

Bertolak ke melaka Rabu petang lepas hubby balik kerja dlm pukul 6pm.. sampai Melaka dalam pukul 11 malam.. byk kali berhenti utk solat, toilet dan makan...tu yg jd 5 jam..hahaha

Cuti kali ni kami tidak dimanjai dgn masakan mama sbb mama bercuti ke Palembang bersama kwn2 dia... hahaha

Jd chef nya harus laa sy kan... agak menakutkan laa sbb ayah agak cerewet bab2 makan ni.. hubby je tak kesah...

Tak jalan mana pun  di Melaka..cuma duduk rumah rehat2 , makan2... hahaha.. kemudian  ke Klebang Coconut Shake.. ini wajib... hubby sukaaaa sgt... dia sanggup beratur wooo pdhal dia lah org yg tak suka ke tempat crowded!!! Jom Heboh Pekan haritu, ajak dia, dia tak nak pergi pun...

Gambar x byk amek.. amek gambar makanan je...

Asalnya plan nak buat lasagna... tp pergi Mydin MITC, lasagna sheets takde jual, berapiiii sgt2!!

Dgn mince beef tu takde.. terpaksa pakai burger ramly je...

Last2 tukar buat makaroni baked je.. hmm hampaaaa....

Wednesday, October 29, 2014

My first bunting for my makeup service

Main buat je tapi xtau mana nak letak...
Hua hua hua

Monday, October 27, 2014

Trend Baju I AM

Entah kenapa... bila sy tgk org pakai baju I AM ni..rasa menyampah pulak...

Perlu ke tayang kat semua org... nama sendiri??

Paling muntah I AM gorgeous, I AM CHANTEK, I AM CUTE n so on...

Tp kalau I AM PHOTOGRAPHER ke I AM MASTERCHEF ke... I AM MAKEUP ARTIST ke... boleh laa tahan sikit kan...

Benci..benci jugak...tapi org bg free baju, kite balun jugak..hahaha

Tak semena2 menang pertandingan yg ku tak masuk pun di fb..

Sy ada add satu printing shop kat Pekan ni iaitu Pusat Percetakan Pekan...byk benda nak buat dgn theyols...nak buat bunting/banner/handbook dgn dorg..

Ada nampak theyols iklankan pertandingan free baju I AM..kite tak heran pun sbb tak berminat..

Tiba2 dorg pm kata menang tshirt I AM...

Terkejut laaa..then tanya kite buat apa sampai menang?

Theyols ckp, sy org plg kerap like n komen post2/link2 dorg...

Hahahaha...

Mmg pun!!

Sy ikut tips adik sy...

Kalau nak luaskan networking dlm fb atau instagram, sila laa rajin like or komen post org...

Secara tidak langsung, kite war2kan nama kite n buat org notice kite..

Tak yah susah2 hari2 nak iklan...org dah nampak kite tru like n komen...

Betul!! Menjadi juga tips beliau!!

Oleh krn tak minat tshirt I AM...maka niat nak hadiahkan pd encik suami je...

Dgn tulisan, I AM MACHO...

Wakakaka!!

Muntah??!!

Monday, October 20, 2014

Menera benang - kain tenun pahang

Skrg sy dah mula belajar dgn kak yah (kakak ipar) menenun...

Dia ada byk step2 sebelum kain ditenun... buat masa skrg, sy baru belajar dan buat proses menerau benang...

Org Pekan panggil menera benang... huruf U dibelakang dilenyapkan..hahaha

Menerau benang ni ialah proses menggulung benang...dr benang yg kusut masai digulung molek...hehe
Tgk proses ni nampak senang...tp kalau benang terlalu kusut, mmg agak rumit sikit sbb benang akan mudah putus...

Dalam proses menerau ni, kena minimum kan tahap putusnya benang... kalau kerap putus, tak cantiklaa kain nanti...

Gambar kt bawah ni encik suami tolong sy sambungkan benang...dah byk kali dia ajar, tak pass2 jugak...hahaha..kesudahannya,.bila benang putus, "B......TOLONGGG!!!"

dia pun dtg tolong, tp sambil mulut membebel!!!(lihat gambar dibwh) hehehe...

Ohhh yaa... encik suami pun pandai menenun...cuma dia keMALASan...hahaha..


Thursday, October 16, 2014

Current Diet

Dah lama tak cerita pasal my diet... dah lama juga tak naik penimbang...

I admit.. lepas kawen ni, jadual makan mcm celaru sikit...

Husband jenis tak breakfast..so dah terikut dia lunch terus..itu pun kalau dia ada kt rumah or cuti...dlm pkl 12 tghari baru masak nasi for lunch...

Kalau husband kerja...

Kdg2 kite makan..kdg2 tak makan...

Kalau makan pun, makan benda remeh2..biskut la roti la cekodok laa..tak tentu...kalau rajin, masak mee goreng ke nasi goreng ke utk diri sendiri...

Petang baru masak dinner... masak nasi n lauk... after maghrib makan...
Oleh kerana siang tak makan, malam memang menambah2 laaa nasi...

Huhu.. need to change my habit... tgklaa mcm mana nanti..rasa mcm nak mulakan atkins je..hehehehe

*risau tak pregnant lg...punca? Im obese of course!!

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.