For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Sunday, November 23, 2014

Pekan Bandar Bersih

Terjumpa article ni berkenaan dgn Pekan, Pahang... antara bandar terbersih di Malaysia...

Mmg sy tak nafikan.. Pekan mmg bersih..jarang sekali nampak longgokan sampah atau longkang yg tersumbat dan berbau...

Jalan raya pun jarang nampak plastik sampah...

Tahniah Majlis Bandaraya Pekan!!
Tahniah Alam Flora Pekan!!
Tahniah penduduk2 Pekan!!

Saturday, November 22, 2014

Abg Long Eyen

Dah tinggal sebumbung dgn inlaws..maka kucing pun terpaksa duduk sekali...

Kakak ipar ada seekor kucing putih ni..nama dia Omey...Omey ada 3 ekor kittens...

Mula2 risau takut Eyen jenis kasar...takut jugak tak ngam dgn kucing2 kakak...sbb Eyen kan jantan...

Dah duduk sekali, baru nampak Si Eyen ni penyayang rupanya...

Selalu jugak dia jilat2 anak2 Omey utk bersihkan muka dan badan kittens ni...

Eyen rajin main n bergurau dgn anak2 Omey...

Alhamdulillah...harap tak buat hal ye Eyen..setakat ni baik2 aje...

Friday, November 21, 2014

Pemandangan Romantis

Sy baru je berpindah ke rumah family inlaw... rumah baru..ada 1 bilik kosong...MIL ajak tinggal sekali...

Kampung family inlaw takde laa pendalaman sgt... father inlaw dah tebang hutan, tanah milik beliau...so dah jd padang biri2...

Dr tingkap bilik tidur menghijau je...

Pagi2 macam kt Kundasang Sabah...Hijau dan sejuk...
Petang pula mcm kat New Zealand... biri2 mula membanjiri padang hijau tersebut...

Alhamdulillah diberi kesempatan menikmati kehidupan di kampung ;)

Monday, November 17, 2014

Chicken Chop Delivery




Ni bukan 1st time order makanan sampai depan pintu..sebelum ni pernah order lasagna n cheese kek leleh...hahaha

Kalau teringin ape2, bukak je fb group "kami dak Pekan Pahang" atau "Anak Pekan Pahang"...Berderet menu utk delivery..hehehe

Yg bestnyeee free transportation....

*Wink wink

Friday, November 14, 2014

Musang Tersangkut

Ini cerita 2 hari yg lepas...
Pagi tu mcm ada bau something yg busuk...ingat Eyen Si Kucing yg berak...check 1 rumah, takde pun taik...

Pastu buka pintu belakang... nak keluar basuh baju... ternampak setompok taik atas baju kotor... membebel laaa sorg2 tepi pintu ingat Si Eyen punya keje... sebelum ni tak pernah pulak pakcik ni berak atas baju....

Entah mcmana...nampak bayangan kt atas ada ekor... ingat ekor eyen... sekali lagi pakcik ini dipersalahkan...
.
Dongak aje ke atas...ku menjerit mcm org gila!!!

MUSAAAAAAANNGGGGGGGG!!!!

terus masuk dlm balik n tutup pintu..
.
Jgn ko... kalau dia gigit, tak pasal kena admit hospital...

Bertenang jap..pastu tinjau balik...

Ehh ehhh dia ada lg laaa...

Buka pintu balik dan tinjau..

Ohhhh..ni sah-sah tersepit kat atas zink tuuu....

Kakak ipar call JPAM.. JPAM dtg tangkap...

Sekejap je dia buat keje..nampak sgt pakar...dia guna galah panjang yg serkup ular tu.. dia serkup leher musang...

Terima kasih JPAM..Jasa mu dikenang...

Ohh yaa..tompokan tahi itu ialah tahi musang...JPAM yg ckp...hahahaha


Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.