For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, July 21, 2014

Durian di bulan puasa

1st time tengok kat sini seolah2 berpesta dgn durian... harga durian jatuh tergolek merudum... RM10 boleh dapat 10 biji durian kampung...

Sy tanya MIL macam mana harga boleh jatuh...

MIL : bulan puasa mana ada orang makan durian... panas...

Saya : Ni kite makan ni macam kenduri durian mak...

MIL : Muroh... lpasni tak dok dahhh...

Hubby : malam ni mesti tak boleh tido..panas melenting... berapa biji dah makan ni...

Saya : baguslaa..boleh tgk bola.. hehehe...

Kakak ipar pulak buat serawa... mmg confirm tak senang tido laa malam ni...

Apa2 pun alhamdulillah puasa kali ni berjalan dgn lancar... mula2 ingat musim panas... tp sebaliknya.. kerap jugak hujan... syukur sgt2...

Wednesday, July 2, 2014

Karipap Tak Jadi

Oo emm gee!!
Tu laa feeling2 masterchef sangaattt pdhal resepi google jerrr.. sekali tgk karipap huduhhh gilerrrr... hahaha :P

First time buat karipap.. kulit adunan dah nampak cantik...inti sardin redha aje..sbb puasa kaaan...mane boleh rase...

Byk kali try kelim, tp tak jadi.. burukss sangaatt... tambah2 lg dgn minyak inti sardin dah meleleh keluar...sakit badan hati jiwa raga makkk!!!

Apa lagi.. amek jalan mudah..buat "sup bunjut" ajerrr... hahahaha...

Ok laa tu..nampak cantik comel... fefeeling wantan kan... hahaha!!!

Lepas goreng buat berbuka semalam...perghhhh..sedap kemain!! Kalah karipap sardin hotel 5 star okehhh!!!

Yg penting rasa... rupa tu tutup mata aje... kui kui kui....

Monday, June 30, 2014

Tanjak Tenun Pahang

Family inlaw sy menenun kain sutera... full time bisnes.. last week dapat job hadiah VVIP.. kena buat tanjak / tengkolok / destar...

Kakak ipar kata sebelum ni hantar kt org lain je utk buat.. tp kali ni nak cuba buat sendiri.. save cost kan...so kakak ipar minta sy cuba gubah kain yg dia tenun kepada tanjak..

Seperti biasa laa kan encik google sgt2 membantu... sy google je cara lipatan tanjak... banyak video dan mudah nak ikut....

Maka terhasil lah tanjak seperti gambar di bawah... bongkah kaca dan tapak tu tempah kat kedai je.. hehehe..

Kalau nak tempah, boleh laa contact kite.. hehehe.. kain tenun boleh pilih.. kain boleh dibuat sampin... nak tempah utk hantaran pun boleh ;)


Friday, June 27, 2014

Seekor Khinzir menghasilkan 185 produk!!

Hari Rabu lepas saya menyertai Seminar Usahawan yg dianjurkan oleh MITI di Ancasa Royale Hotel Pekan Pahang...

Wakil kakak ipar yg tak dapat pergi.. so daftar di bawah syarikat Ayunan Emas (inlaws company)

Semasa seminar, ada talk dr HDC iaitu Halal Development Centre...

So ada sesuatu yg menarik sy nak kongsikan...

Penghasilan 185 jenis produk dari seekor khinzir....

Hati2 dgn sumber bekalan bahan mentah terutama pada para usahawan... bukan setakat produk makanan semata2.. tetapi produk yg kite guna...contoh: kosmetik, berus, pakaian/benang dan lain2..

Thursday, June 26, 2014

Testimoni Psoriasis Customer Ika Zulaikha

Customer ini menghidap Psoriasis dan gejalanya hanya di bahagian kepala...

Jadi, saya cadangkan penggunaan tonik kelapa dara dan kapsul minyak kelapa dara organik bioasli...

Alhamdulillah.. berikut adalah respon dari customer...

Semoga kita pesakit psoriasis tabah menghadapi dugaan dan tidak mudah berputus asa! Amin...

Utk order produk bioasli Minyak Kelapa Dara, boleh hubungi sy..

Ika - 0122604959, whatsapp available..

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.