For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Saturday, August 23, 2014

Rumah Terbuka PM di Pekan Pahang

Harini berpeluang ikut kakak ipar ke rumah terbuka perdana menteri yg juga merangkap wakil Pekan, DS Najib Tun Razak...

Seronok laa jgk ke sana..dapat makan free kan... cuma sy tak berkenan dgn perangai masyarakat sini yg suka merebut makanan... macam tak makan setahun je!!! Hahaha.. tp seronok tgk gelagat org2 yg mcm tak pernah makan ni kan..huhu

Byk jgk juadah yg ade... cuma tak berapa nak makan sgt laa sbb org punya laa ramai... amek mane yg dan je...

Xpelaa..pengalaman... kalau kakak ipar x ajak, mmg ku tak pergi... tahun depan pikir 50 kali nak pergi ke tak!

Gambar kt bwh ialah souvenior...mcm nak selak amek...berhimpit2 mcm sardin... mula2 ingat tak jd amek...sekai ktorg dah terperangkap dalam lautan manusia...terpaksa laaa masuk ke barisan berebut2 dgn org yg takde akal... kite berebut nak keluar utk amek oksigen tak tercemar!! Yg lain tuuu mcm kemaruk sgt dgn doorgift Najib..manusia ohh manusia...Hehhhhh...

Friday, August 22, 2014

Jinak2 Merpati...

Dah 5 bulan since bela n bg makan this 2 stray cats... used to be kittens... tp sampai sekarang punya lah susah nak main2 dgn dia...

Kalau kite buat bodoh je, dia akan dtg dekat pd kite.. tapi bila nak hampiri dia utk pegang, mencicit dia lari...

Post sebelum ni sy ade cerita yg malam2 kami akan buka pintu rumah..masa ni laa mereka akan masuk dan buat rumah mcm rumah sendiri...yg pandainya, apa2 barang yg dorg suka, dorg akan tarik ke depan pintu dan barulah dorg main2 dgn nya...motif??? Haruslah senang utk lari !!! Bijak kan???

Tgk dlm gambar bersepah betul... sape laaa punye keje ni...

Mestilah Oii dan Uii....

Comel tak name dorg.. hahahaha :P

Tuesday, August 19, 2014

Kerepek Pisang dan Kuih Gunting

Selama ni tahu mengunyah je.. malas nak try buat sendiri kudapan yg berhantu ni...

Kerepek pisang n kuih gunting...

Kalau tgk resepi, tgk mcm senang gileeerr... tp bile dah start buat, mak aihhh... lencun baju berpeluhnyaa...

Kakak ipar sy mmg berniaga kerepek tp secara kecil2an shj... cuma sejak akhir2 ni dia tak berapa kuat nak buat sendiri..jadi dia ajak sy utk tolong...

Berkampung laa kt rumah dia dr pagi sehingga petang... dr urus bahan mentah sehingga lahh buat kerja2 mempacking...

Bukan senang sebenarnya..

Contoh, kerepek pisang...kena bertenggek depan api dapur yg panas tu utk menyagat.. tak boleh sagat dlm besen...kena terus masuk kuali panas...huhuhu...

Yg itu sy surrender... abg ipar yg buat..kerja sy kupas kulit pisang je... kupas kulit pun susah jgk... getah nyaaa mak aihhhh... meleleh leleh...bila dah kering dia melekit dan mengeras... habis tangan bersisik wooo....

Kuih gunting tu tahan sikit..cuma nak menggoreng tu kena jaga api..tak leh tinggal gak.. kalau terlebih masak, jadi pahit...kalau kurang masak, dia lembik...acane tu???..hahahaha

Thursday, August 14, 2014

Ini Rare...

Hehe.. kat sini saya duduk taman perumahan yg dikelilingi kampung...

Jadi segala binatang ternakan seperti lembu, kambing, ayam mmg menjadi kebiasaan merayau-rayau di kawasan perumahan....

Malam2 selalunya sy akan buka pintu rumah supaya angin laut yg sejuk dpt masuk...selak dgn kotak tisu je.. n pada masa inilah kucing liar amek kesempatan utk masuk rumah n lepak bersama kami..hehehr

rumah sy mengadap laut... tp xdelaa nampak laut terus... depan rumah hutan paya bakau dan kemudiannya laut...

Kejadian malam td sgt laaah memeranjatkan...sedang leka kami suami isteri menonton tv, tiba2 ada kepala menjulur masuk pintu...

Terkejut kami laki bini!! Hahaha..nasib baik dia tak berani nak melawan setelah dihalau...

Yg tak tahan nyee, Kucing kami yg duduk ditepi pun berteriak sama... kelakar betul!!!

Wednesday, August 13, 2014

Myvi ku sayang...

8 ogos 2014... genap 6 tahun myvi bersama ku... sgt ingat tarikh ambil kereta iaitu 08.08.08... hahaha

Lg 3 tahun utk habiskan loan... rase mcm cepat betul masa berlalu...

Alhamdulillah setakat ni tak pernah laa menyusahkan tuan dia... setakat servis sikit2 tu normal lah kan... tukar minyak hitam, tukar bateri, tukar tayar...

Plg teruk pun tali kipas terputus... tp tu biasa laa kan... benda tak servis..hahaha...

Ingat lagi 2 tahun lepas, mase tu plan nak tukar kereta baru... sekali eksiden pulakkkk.. Alhamdulillah kite takde pape... kereta yg kemek teruk bhgian depan...merajuk laa tu kan.. hahaha..

Last2 encik suami kata tak yah laa jual..kite simpan je...buat kegunaan harian....

Thank you for 100k km great journey sayangku myvi!!!

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.