For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, December 16, 2015

Menunggu Bah Tiba... :P

Sudah pertengahan bulan Disember... Matahari masih menyengat dgn bahangnya... Hujan pula sekali sekala... Baju ampaian masih boleh kering sepenuhnya... Ini belum menunjukkan tanda2 musim banjir bakal tiba...

dua hari lepas, sy ke rumah mak teh hubby... singgah menjenguk org tua tersebut... borak2....minum2... hahaha...seronok kan kalau kerja sendiri?? kalau makan gaji, ko ada nak bersantai2 kah?kui kui kui...

Mak teh kata tahun ni mcm tak banjir je... Betul ke Makteh??Bukan Pekan tiap2 tahun banjir ke?

Mak teh kata tak semestinya... ikut keadaan... kadang2 ada tempat tak ampuh (tak naik air)...

Aduhhhh...

ketidakpastian ni laa yg buat aku lemah....lagi2 skrg ni dah duduk di tempat yg baru... air naik ke tak tu takde siapa yg tahu...

tanya org2 sekeliling, ada yg kata banjir...ada yg kata tak banjir....hurmmmm..

apa2 pun, me n hubby dah siap2 dah beli tong plastik yg besar tu.... masukkan barang dalam tu...terutama sekali baju!!! walaupun baju2 tak kena air, almari tinggi...tapi boleh berkulat wehhhh...tak pasal kena buang...

Peti ais dua biji kt rumah ni, hanya boleh tinggi kan guna batu bata... oven, microwave, tv masuk dlm kotak n bungkus dgn plastik hitam sampah....susun atas para dapur....

Ya Allah..aku harap sgt area rumah ku tak ampuhhh... tak nak duduk pusat banjir...tak suka!!

by the way, genap setahun tak makan sardin... hahaha


Tuesday, December 15, 2015

Pekan Tapau Pasta One Year!!

hahaha... itu non-official... tarikh official daftar SSM was 6th April 2015...

Well... dulu start with simple n well known dishes... Bila customer dah ramai n yg regular mula tanya menu baru...maka i tambah beberapa menu lagi...

yg bestnya, every Friday, kite akan buat menu special...menu yg takde kena mengena dgn pasta pun....iaitu.... Nasi Ayam Buttermilk dan Nasi Arab Khabsah...

Nasi Ayam Buttermilk mula2 order sikit je... but still every Friday ada request... so 5 minggu berturut2 buat....Last week baru tukar Nasi Arab Khabsah...itupun ada yg still nak Nasi Ayam Buttermilk...

20 to 30 packs each Friday.... Nasi Ayam Buttermilk / Buttermilk Chicken Rice

Kebanyakan menu2 dalam PTP are my favourite dishes... apa yg kite suka makan, kite jual...
Senang n simple...business product / service is easy... Buat apa yg kau minat...Thats it!!

Berkenaan dgn my makeup bisnes... i ada hasrat nak stop n jual semuaaaa barang2... but my husband tak bg... dia suruh continue... ada request, go for it...kalau takde, bukan rezeki kannnn....ok2.. i patuh..hehe... cuma skrg takde masa nak promote makeup...PTP is my 1st priority...


Tuesday, December 8, 2015

A Road To Mecca

Alhamdulillah.. tidak disangka2 sebegini awal kami suami isteri akan dijemput menjadi tetamuNYA...

Mungkin niat yg kami pasang sejak awal perkahwinan dan Allah swt mendengarnya...

It will be our first honeymoon after 1 year n a half of marriage...

Document telah pun di submit utk apply visa.. Semoga Allah permudahkan urusan pergi dan balik kami insyaallah :)

Tuesday, September 22, 2015

Salam Aidil Adha


Few days more to come before Aidil Adha... Guess what?? Im now at Malacca...hahaha..awalkan aku balik??

im so grateful Allah pinjamkan suami yg sukaaaaaa sgt balik kampung isteri dia..im so happy n no worries at all....

Pantang ada cuti keraian or raya specifically my husband confirm amek cuti extra 2 3 hari so we can spend days in kampung.....

contoh raya aidil adha ni... supposely dia cuti on Thursday sahaja... tapi dia take extra leave hari Selasa, Rabu dan Jumaat....so one week laa kami di Melaka...

raya aidilfitri haritu pun 11 hari kami di Melaka...padahal tahun ni turn raya di Pekan....ada di Pekan 1st aidilfitri je...2nd raya dah cabut balik melaka...hohohoho....

thank u dear husband... terima kasih atas pengorbanan muuu mengorbankan cutimu di kampungku...

ni ke post aidil adha??? erk!


Wednesday, September 16, 2015

Jom Start Atkins Balik....


tadaaaa... hehe... sorry uols... jgn terkejut... baby tu bukan my own daughter...she's my niece... tp yg belakang tu benar2 my hubby...hehehehee..

after a year marriage baru kite rasa naaaaaaaaaaaaak sgt ada baby... hahaha....dah mula rasa sunyi u know....

kdg2 menyesal pulak tak usaha dr mula...previously i relax ajee and enjoy my honeymoon....cewaaahhhh.... skrg ni haa amek kauuu baru rasa...kui3

well i know my problem... it is STILL the same problem... overweight!!

okay2.... this week dah start atkins.. but on off... lagi2 harini cuti Malaysia... husband ada kat rumah...soooooo byk laa project makan nyeee... heeee

my sister dah start few weeks...nampaknye kena kejar dia...chaiyok!!


Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.