For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Sunday, April 24, 2016

Concentrated Mineral Drops Penawar Ajaib PSORIASIS!!


Assalamu'alaikum wbt semua... Lama sy tak update perkembangan kulit psoriasis sy...

Anda masih ingat, sy pernah mention pada post sebelum ini bahawa kuping2 psoriasis sudah hilang dgn Minyak Kelapa Dara, tetapi kesan2 gejala masih ada??

Ingat lagi harapan sy untuk tumbuh kulit baru??
Minyak Kelapa Dara masih tidak dapat beri kesan baik pulih 100%..
Ia hanya mengurangkan gejala, bukan menghilangkan sepenuhnya kesan dan parut...

Sy sudah cuba 1 produk yg hebat dan terbukti berkesan... Sy sudah cuba pada diri sy sendiri!!

Produk tersebut adalah Concentrated Mineral Drops atau singkatannya ialah CMD...

CMD pada asalnya produk yg sy beli utk tujuan menurunkan berat badan...Namun begitu, selepas seminggu penggunaan, berat badan tetap tak turun2... Kecewa laa jugak... Tetapi bila di tegur oleh Sang Suami, "Sayang.... Kulit sayang dah tumbuh kulit baru!!"

Ya Allah!!
Masa tu rasa macam nak jerit je pada satu dunia,
SAYA SUDAH BEBAS PSORIASIS!! SAYA SUDAH BEBAS PSORIASIS!!!

Masyaallah..hanya Allah swt saje yg tahu perasaan saya ketika itu...

Setelah itu, sy cuba berhenti makan Minyak Kelapa Dara (MKD)... Merah2 mula timbul... Seperti melecet.. Tapi alhamdulillah kuping tidak naik...Itu kelebihan MKD...

Kemudian, sy mula amalkan CMD...6 tahun sy bersama dgn Minyak Kelapa Dara.. Tapi tahun ni kite derhaka sikit..muahaha..

Jadi disini sy nak share perubahan setelah mengamalkan CMD... Jom check it out!!


2016 : parut makin berkurangan... Kulit asli tumbuh :)


Kulit menggerutu...Tidak rata..Bukan kulit normal...

Boleh semak post sy yg terdahulu....

Lain2 gambar boleh hubungi saya... Hanya utk perempuan sahaja..

Alhamdulillah...Saya sangat2 bersyukur kerana ditemukan produk yg dapat memberi kesan pada struktur kulit saya... Kini saya sudah tidak malu berhadapan dgn ahli keluarga terutama suami sendiri... Psoriasis boleh diubati... Saya yakin!!

Sebotol CMD 120ml harganya RM180... Tapi kini sedang berlangsungnya promosi FREE sebotol lagi 30ml CMD...

CMD dan fungsi2 nya yg lain :)


Untuk 2 botol ni boleh pakai 2 ke 3 bulan... 
Saya akan ajar cara-caranya setelah pembelian CMD dibuat...

Memang harganya lebih tinggi dari Minyak Kelapa Dara... 
Tetapi percayalah, resultnya berganda-ganda LEBIH HEBAT...

Boleh hubungi sy untuk pembelian atau sebarang pertanyaan..

ZULAIKHA
012-2604959 (WHATSAPP)
Http://darabiz.blogspot.my

*AMARAN KERAS!! DILARANG MEMUAT NAIK SEMULA POST INI TANPA KEBENARAN SY..TERIMA KASIH!!


Saturday, April 23, 2016

Umrah 2016 : Ziarah


Di Mekah Al-Mukarramah, kite ke sana bukan setakat beribadah, tetapi kite juga dibawa menziarahi tempat2 sekitarnya...

Antaranya adalah Jabal Nur, Padang Arafah, Jabal Rahmah, Muzium Kaabah dan lain2...

Umrah kali ni sy tidak berpeluang bertemu dgn unta.. Atas faktor kesihatan, unta dikuarantinkan kerana ada penularan virus dari binatang tersebut... Husband laa kesian tak pernah tengok unta saudi... yg sedihnya, dpt tgk dari dalam bas sahaja.. Kami tidak dibenarkan keluar..

Husband sempat mendaki ke Gua Tsur pada waktu malam... nanti sy buat entri insyaallah... Pemandangan malam Masjidil Haram di ambil dari Jabal Nur...


I love u B.... tak sangka Allah swt bagi peluang pada kite untuk menunaikan umrah bersama2...Semoga kite berpeluang datang lagi mengerjakan haji dan dtg bersama anak2...amin! insyaallah....

Jabal Rahmah... Mana laki koi??? Hahaha...

Dalam bas... Bas sangat selesa...

Muzium Kaabah... Jubah beli di Madinah...hehehe...

Umrah 2016 : Kaabah


Tempat tawaf di panggil mattaf.. jika nak ke kaabah, boleh cari signboard mattaf... ada 3 level..3-3 level ni ada signboard... First is ground floor , 1st floor dan 2nd floor.... Boleh pilih antara 3 tempat ni untuk bertawaf... Kebiasaannya ground floor laa paling ramai org... Bersesak dan jalan pun jadi slow.... Nak selesa boleh ke 1st floor..agak lengang sikit... cuma kadang2 cabaran dilanggar oleh kerusi roda.. Sakitnya masyaallah... Allah swt sahaja yg tahu... 2nd floor untuk kerusi roda... sy tak pernah ke sini... 


Ground floor Mattaf... kat sini ada makam nabi ibrahim, hijir ismail...

Pancur air emas... Bila hujan, air di atas kaabah akan keluar melalui pancur air tersebut.... Ramai kan manusia dibawah??hehe..

Kerja-kerja pembinaan masih dijalankan di masjidil haram...

fave spot untuk solat... nampak Kaabah depan mata masa solat..subhanallah...Ketenangan yg tak dapat ku gambarkan... Tapi untuk solat di atas mattaf ni kena masuk 2 jam lebih awal sebelum masuk waktu... sbb gate dia akan ditutup supaya tak lebih muatan... so, sy masuk dlm pukul 10pagi...buat tawaf sunat... kemudian duduk amek tempat...sementara tunggu waktu solat tu, boleh laa baca quran dan solat sunat...

Umrah 2016 : Menunaikan Umrah


Alhamdulillah... Allah swt beri peluang kedua pada sy utk dtg bertamu di rumahNYA dan menunaikan umrah sekali lagi... Previous visit alhamdulillah sy lakukan 3 kali... Pada kali ini juga sy lakukan 3 kali umrah... The rest sy banyak iktikaf di masjidil haram... Baca al-quran.. zikir...solat sunat... tawaf sunat dan sebagainya...

Sambungan entri yg lalu...

Selepas diberi rehat, kami berkumpul di lobi hotel dan bergerak bersama2 rombongan sebas... ada mutawwif yg jaga kami sepanjang kami berada di sana...

Mutawwif membawa kami ke masjidil haram... lebih kurang 15 minit berjalan kaki... Jarak hotel dgn masjidil haram ini sebenarnya yg menentukan harga pakej umrah kite.. semakin dekat dgn masjidil haram, semakin mahal laa pakej yg perlu kite bayar...

Sambil jalan, sambil bertakbir, "labbaikallahumma labaik.."

Ustaz mutawwif bawa sampai ke Kaabah... Perasaan tu.. hanya Allah swt yg tahu... Sy tak berapa reti nak terangkan.... Bila tgk Kaabah, ada doanya... pertama kali, ustaz akan bacakan doa.. kita amin kan saja....

Kemudian, niat tawaf... dan berjalan tawaf 7 kali keliling kaabah... ada bacaan nya... Ustaz akan baca dan kita akan ikut... ada buku diberi oleh pihak agensi..boleh baca sendiri juga jika tidak dengar suara ustaz...

Selesai sahaja tawaf, ustaz minta kami berehat sebentar sambil minum air zam2 sebelum kami teruskan dgn Sa'ie...

Tempat saie berdekatan juga dgn Kaabah..takde laa jauh mana... Ada signboard.. insyaallah boleh cari...

Niat Saie di bukit Safa, barulah mula berjalan.. Jika ternampak lampu hijau, sunat utk lelaki berlari2 anak....

Saie' ni utk org yg cepat semput mcm saya ni mmg agak mencabar laaa.. hahaha.. lagi2 suami pula jenis jalan laju...berapa kali suami kena tarik..sy minta dia perlahankan langkah..hahaha... kalau rasa letih, boleh je berhenti rehat sebentar sambil minum air zam2...

Habis saja saie tujuh kali, iaitu habis di Marwah, boleh la bertahalul...  potong sedikit rambut / bercukur.. :)

My husband just finished his very first umrah....alhamdulillah!!


Baru selesai bertahalul... Rasa seronok sangat masa ni sbb dah habis buat umrah yg pertama di tahun 2016...sangat2 dipermudahkan..alhamdulillah :)

Berehat sebentar sebelum pulang ke hotel... Cuba tgk waktu di atas.. pukul 2.45 pagi.. hehe.. Maknanya kami selesai umrah around 2 pagi :)



Tuesday, April 19, 2016

Umrah 2016 : Mekah Al-Mukarramah

4 hari 3 malam di Madinah Al-Munawwarah... Kemudian kami berangkat ke Mekah Al-Mukarramah...

Selepas solat Zuhur di Masjid Nabawi, kami melakukan ziarah wida' dahulu... Paling afdal ziarah masuk ke Raudhah... Tetapi atas kesuntukan masa, sy ziarah di luar saja...Berdekatan kubah hijau dimana dibawahnya terletak makam Rasulullah saw... Kemudian, sy dan keluarga ke perkuburan baqi'... sebelah masjid nabawi... Tinjau dr luar je... Bacakan al-fatihah buat arwah datuk (my mom's father) sy yg meninggal dan dikebumikan di Baqi' semasa mama berumur 12 tahun...Ketika itu arwah datuk dtg untuk menunaikan haji...

Selesai sahaja, balik ke hotel... Check out dan rombongan kami bergerak ke Mekah Al-Mukarramah...Kami dah bersiap sedia dgn pakaian ihram...

Kemudian, kami ke Bir Ali utk bermiqat iaitu melafazkan niat ihram / niat utk menunaikan umrah... dr hotel madinah ke Bir Ali dekat je.. tak sampai stgh jam pun.... di Bir Ali, tunaikan solat sunat ihram dan lafaz niat ihram....kebetulan waktu asar masuk... solat asar terus....

Madinah ke Mekah perjalanannya lebih kurang 5 jam.... Kami berhenti di RNR utk solat maghrib dan isyak (jama' qasar).. Kemudian makan malam juga di RNR.. nasi bungkus je..hehehe... tp nasi bungkus dekat arab pakai bekas aluminium tauuuu...hehehe

Kami sampai di Mekah lebih kurang jam 9 malam... check in hotel.... makan diberi... rehat sebentar...
kemudian ready for umrah!!!

first umrah kite akan dibawa oleh mutawwif (ustaz).... whole rombongan (satu bas) buat umrah sama2...

pergerakan umrah sy , sy akan ceritakan di next post yeee... hehehe

Hotel di Madinah... Tgh tunggu bas.. Dah nak berangkat ke Mekah Al-Mukarramah...

Di Masjid Bir Ali... Tempat Bermiqat...

My husband... His first Ihram :)
Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.