For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, May 8, 2009

The Biggest Loser ; Cardio Max DVD



erkk...keciknye gambo...ni jelaa gmbr yg ade kat google...maybe, diz is the latest one kowt...
mule2 pening tak tau nak pilih yg mane...byk sgt kan...seb baik ingat gmbr depan DVD yg kak einaz punye..."Jillian Michaels"..

tanye kaunter, takde stock lak!!adoih, tensi2...
org kaunter suggest amik yg ni..coz dia kate org yg buat senaman ni pun org besar2...dah tentu sy leh ikut...hehe..

balik jer dr 1utama, terus bukak DVD ni and tengok senaman ni sampai abes...mule2 ingat nak start esok jer...tp tetibe lak rase semangat nak ikut sbb macam best jer...
hehehehe..

fiuhhhhh lencun wooo...sy try cardio level 1 dulu...dalam 30 minit...
dia ade 3 cardio level...level 1 kne wat dalam 1st two weeks, level 2 ; minggu ke-3 n ke-4, level 3 ; minggu 5-6 dan seterusnyee smpai kuruihhh....
skrg ni, my betis, ankle and back-side mcm sengal2 sikit...adehhh...
mase tang pumping, my back-side ade bunyi, "kriuk" laaaa...smpai skrg sengal...
adoih, jgn jadi ape2 laak...hrp2 skejap jer rase kesengalan ni...isk3...
dah beli DVD ni, lepas ni kne rajen buat...

sy plan start drp esok pagi, sy akan buat cardio max aerobic kat rumah dan petang sy akan ke gym...

nway, tak puase laa arini...dtg bulan..ekekeke...perempuan kalu dah dtg bulan, faham2 jelaaaa..asyik rase nak makan jer...hehe...
so todays menu adalah...

Breakfast
1. a cup of oats (HPA minuman bijirin)

Lunch
1. a small cup of hazel white coffee OldTown...

2. polo bun ditengah2nye ade one slice of turkey ham and one slice of cheezzz...

3. secubit garlic bread...(rase my fren nye makanan..dia order garlic bread cecah half-boiled eggs)

4. half kaya n butter bread toast...(rase my fren nye makanan gak..wakaka!!)
-hehe...kalu anda semua lihat makanan2 diatas seperti makanan di waktu pagi jer kan...hehe...sebenarnye, mmg pun..my fren ajak teman dia breakfast kat OldTown Coffee house kat hill park...sy dah breakfast dah sebenarnye..so, kwn dah lame tak jmpe punye pasal, kene laa temankan...oleh itu, sy jadikan ia sebagai makanan tengahari saye...i had lunch at 10.45am!!hua hua hua...

CHOP!!
- lepas beli DVD, gatal singgah St Anne's teringin makan pretzels eclairs!!tekak ni macam kempunan nak makan sumting yg berchoc!!pure choc sy kurang sikit..suke yg choc wif sumting...mcm donut kee..pretzels kerr..kek ker...eskrem kerr...waffles choc ker...sy makan coklat sebulan sekali jer...itu pun adalah kerana effect dtg bulan, hrp maklum!!kalu tak, mmg tak sentuh....

Dinner
1. setengah pinggan spaghetti bolognese (mama masak, yeay!!)

2. dua cawan orange juice...(orange diperah gune squizer tanpe gula..)

p/s : tgh job-hunting ni...nak keje cepat2..mcm2 nak beli..exspecially a camera!!blog sy ni dull jer tanpa pix2 ori dr sy...uhuhuhu...


8 comments:

Mia-Ina said...

xpe ika..xpe...sebulan skali je...x slh pun..hehe. yg ptg snetiasa kwl & senaman

cik adek manes said...

dh try yeks..?? best kan..
plg best Bob ngan Jill..
Bob tue lawak aje, dah talarat pon bley push lgi owg soh wat.. mmg warm-up nye pon dh bepeluh sakan.. mmg cardio tahap maximum punyooo dier kasik.. keke.. !

akak pon baru nak start leks w/out ngan dvd nie, sbb dvd akak member pinjam.. abes wendu-wenduan ngan bob harper smpai ke sudah.. uhuhuhu.. !

Zulaikha said...

hehehe...
ika x try lagi level lain..
level 1 pun dah semput..
buat kate bob, "take it easy.."
wakakaka!!

kan best kalu kte dpt aerobic same2...
baru semangat n seronots sket..
weee...

cik adek manes said...

kalu ika ikot plan workout yg dorang bagi week by week tue pon lgi bagus..

bile intensity dh meningkat baru up ke level 2 dan seterusnya..

nnti after 2 weeks update taw berat..

bintang28 said...

hi ika...

akak selalu singgah kat blog ni....suke tau bace blg ni..teruskan menulis ye...

pasal dvd ni...akak pun t'tengok kat giant...ingat nk beli....angkat letak angkat letak....pastu pikir kemudian laa...

bila baca apa yg ika tulis ni rase nk g beli la jugak...huhu...

Zulaikha said...

salam kak bintang...ehehe
beli jgn tak beli..
bukannye mahal pun..
MYR 19.90 ajerr..
berbaloi laa sbb DVD kaan..
lgpun best, segale kesengalan badan bukti betapa tahap maximum nyee work out ni...

pssst...kalu tak sengal, tak pecah lemax..kalu tak pecah lemax, tak kurus...hehehe...

bintang28 said...

iye....x sengal mcm x buat work out la kan...

skrg akak tgh buat workout guna vcd yg akak beli bertahun dulu...sebelum tu akak pegi erobik kat satu kompleks sukan dekat ngan umh akak ni...skrg pun pegi lagi...tapi kalo malas nk g akak ganti ngan vcd workout tu la...skrg ni mcm dh gian la plak nk buat workout hari2...

aullea said...

salam ika.. thanks bg info ttg dvd ni.. aullea dah gi beli dah pun. mmg lencun bak kata ika.. best giler bob. baru la semangat.
part yg best tu masa nak punch muka bob tu..hehe

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.