For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, April 15, 2009

Progression 4 dan Hari ke-13 Atkins

harini seb baik sy tak lupe timbang...
lepas solat subuh, turun nak buat sarapan...dah sampai dapur baru teringat hari ni 15 April, hari penimbangan!!
berlari terus ke bilik dan timbang...

alhamdulillah..

108 kg...

ngee hee hee...

bulan lepas 112.5 kg kan...

so, diz month reduce 4.5 kg!!!

syukur sgt2...

hmmm, memanglaa banyak turun..tapi sy risau laa..penimbang berubah, tapi susuk badan beza sikit jer...nape ek???sy dah lost 12 kg..banyak tuu..tapi kenapa perubahan tak nampak ketara ek?? anda tahu tak kenapa?? Sila lah respon di ruangan komen...

nway, untuk Atkins, 2 weeks sy buat Atkins, turun 2 kg jer...oklaa tuu kann..drp sebelum ni sebulan berusaha turun 2 kilo jer..ni pun sy buat Atkins main2...kalu sy seryes and strict, conferm laa turun banyak...hehe...

hmmm, tak tahu laa nak amik gmbar gune ape...handfon canggih ni rosak..sedey tol...

oklaaa...malas nak buat entri baru utk post menu harini...sy beritahu kat sni jelaa yee...

***

Breakfast
1. satu cawan herbal tea HPA
2. satu ketul roti croissance (betul ke eja ni??alaa, roti siput peranchis tuuu..)

Lunch
1. satu ekor ikan kembung bakar cecah kuah asam
2. ulam cecah sambal blacan
(makan kat luar..mama tak masak..uhuhu)

Dinner
1. dua mangkuk tomyam..heh heh heh.. (isi = udang + ayam + fishball + kobis + tomato + cendawan + bawang)
2. satu gelas besar air ribena TANPA gula...

4 comments:

cik adek manes said...

congratsss ika.. ! dh buang lgi 4.5kg..
wut a big number.. ! tahniah, tahniah..

tade nampak beza sgt, maybe sbb you lose fat, inches tak brape lose sgt..

tade ukur bdn ke..??

me pon penah jdi gini jgk.. berat byk turon, tpi inches tade perubahan.. nurmal le tue..

tamo risau sgt yeks..

Zulaikha said...

hehe..thanx einaz...

tak ukur badan..
tak tahu camne nak ukur..isk3..

ajar kan boley??ngeee...

seryes ke normal??

maybe i kne work out more on muscles kowt...

hehe..
thank u so muchh dear..
leb uuuuu...

Bimbo said...

ika..bim baru jenguk ni. i dont really know what kind of exercise u r up to.tapi kalau banyak weight loss tapi shape tak nmpk beza sangat , it more like u r losing weight, but not so much fat loss.

kalau pure fat loss akan nmpkkan perubahan inches walaupon berat turun skit.

so ika kene tmbh some toning exercise, utk bentuk kan otot2 badan , baru leh nmpk more shape ok?

tapi bila kita buat toning guna weight exercise, risiko utk berat naik tinggi. sbb tu kene monitor ur inches.baru tau either u gain lemak or u just gain muscle mass.

welcome to the new lifestyle..tahniah dpt turunkan 4.5kg in 1 mth!

Zulaikha said...

salam Bimbo..what a cute name..hehe..
tenkiu for ur tots..

nway, usually 3 times a week i work out at gym..

jalan atas threadmill 10mins..
then, gune semue machine utk muscles kaki..
continue ngan half an hour atas crossramp...
abestuu gune machine utk work out muscle tangan and abs...
lastly, kalu larat, i sambung another half hour on crossramp..kalu tak 15mins jer...

kalu x pi gym, i skipping kat rumah jer 30mins..

yg gune machine muscles tuuu i buat 10 times ngan 5kg pemberat..sampai skrg tak tambah2 beratnye..dr awal masuk gym hingga skrg..should i increase d'weight?

kalu bukan fat lost, ape yg terbakar??muscles ke??

i ade ikut tips Kevin Zahri..jgn makan atau minum (except air masak) one to hours before work out..so that fat yg burn bukan glikogen(carbs)...

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.