For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, April 16, 2009

Hari ke-14 Atkins

Hari terakhir...yeay!!hehe...

Breakfast
1. secawan kopi radix
2. satu biji telur masak mentah..letak pepper n kicap sikit..(tetibe rase muak kalu kosong jer..)

Lunch
Nak resepi tak??Senang jer...Sayur Campur Microwave Pemalas...resepi ciptaan sendiri..haha

Campak jer bahan2 berikut dlm mangkuk besar...(saiz mangkuk ikut kesukaan dan kekenyangan yeeee)

1. potongan kecil ayam
2. secubit sayur kobis
3. secubit kacang panjang
4. sikit hirisan bawang putih and bawang besar
5. secubit cendawan putih
6. satu cawan setengah air (ikut saiz mangkuk...boh 3/4 mangkuk)
7. setengah sudu teh stok ayam (cecair atau serbuk pown boleyh, kuantiti secukup rase pown boley)
8. satu biji tomato (potong cube pown boley, hiris besau2 pon boleyh, hiris setengah pun boley...ikut sesuke ati...)

Kemudian, campak mangkuk tuu dalam microwave...hahaha...

Setkan microwave 5 min ngan bilangan gelombang yg paling tinggi (tak taulaa ni panggil ape)...atau sampai air dalam mangkuk tuu mendidih....dr luar kite nampak air dalam mangkuk tuu dah menggelegak jer, kite keluarkan mangkuk tadi and kacau rata...astu masuk kan balik..set 1 minit je...astuuu dah siaplaaa utk dimakan...hehe...

kalu anda tak amalkan atkins, leh jer letak pasta (yg dah direbus) atau bihun sikit...

Siap...sedap gak rase mcm sup ayam...manis2 sayur, manis2 cendawan....masam2 tomato...wuuu...kenyaaaangg...BURP!! alhamdulillah...

Dinner
1. setengah ekor ikan bawal masak asam pedas lada
2. cecah ngan sehiris roti peranchis yg panjang tuuuu...haha...

***

hari ni hari terakhir atkins..sy dah timbang, turun 2 kilo utk 2 minggu...OK WHAT??
hehe..
sy takdelaa strict sgt ikut plan atkins..
sekadar melengkapi syarat 20 gram carb consumed sehari..
dah nak abes atkins ni, roti pown sy balun...
hahaha...

oklaa result dia..sy puas hati..
alhamdulillah...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.