For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, April 19, 2016

Umrah 2016 : Kurma

Di Madinah Al-Munawwarah merupakan tempat yg terbaik utk membeli buah kurma..
Kurma disini lebih segar berbanding di Mekah... Lagipun kurma2 di Mekah kebanyakkannya di ambil dr Madinah... Jadi harga juga akan jadi lebih mahal... atau tiada tawar menawar...

Kami dibawa ke Ladang Kurma oleh agensi.. Di ladang kurma ni juga dijual pelbagai jenis buah kurma... Ada yg segar ada yg sudah di olah seperti coklat kurma, kurma bijan, biskut kurma dan sebagainya.

Kurma yg wajib beli ialah kurma nabi atau dlm bahasa arab kurma AJWA...
sekilo dalam 50 rial... kalau pandai tawar, dpt la 30 rial... hehehe.. 30 rial ni sy dpt di Masjid Quba'.... kt sini kalau bernasib baik dpt 25 rial sekilo...

mmg sedap kurma ajwa ni... balik Malaysia tak sampai sebulan dah habis sy makan...hehehe

ada lagi kurma yg patut cuba.. nak bawa balik Malaysia mcm susah sikit sbb dia frozen... sy tak ingat nama dia apa.. tp bila makan mcm makan aiskrim... org sana mmg frozenkan... dan dia jual dgn tangkai2 sekali... tak silap kurma ni kurma yg sebenar.. belum dikeringkan...

Ladang Kurma... kat sini ada sediakan teh kurma.. sedap.. cuma kena minum dgn bekas sendiri... tiada bekas disediakan...husband masukkan dalam botol mineral je...

Sebelahnya ada bangunan... Dlm bangunan ni mcm pasar kurma... Bermacam2 jenis kurma dijual... rambang mata wehhh... Free rasa... tp jgn lupa, lepas rasa kurma sila lah buang bijinya di dalam tong sampah di belakang sy tu... ini tidak... tong sampah kosong...lantai yg penuh dgn biji kurma!!!! pffftttt!!!



No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.