For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, October 20, 2014

Menera benang - kain tenun pahang

Skrg sy dah mula belajar dgn kak yah (kakak ipar) menenun...

Dia ada byk step2 sebelum kain ditenun... buat masa skrg, sy baru belajar dan buat proses menerau benang...

Org Pekan panggil menera benang... huruf U dibelakang dilenyapkan..hahaha

Menerau benang ni ialah proses menggulung benang...dr benang yg kusut masai digulung molek...hehe
Tgk proses ni nampak senang...tp kalau benang terlalu kusut, mmg agak rumit sikit sbb benang akan mudah putus...

Dalam proses menerau ni, kena minimum kan tahap putusnya benang... kalau kerap putus, tak cantiklaa kain nanti...

Gambar kt bawah ni encik suami tolong sy sambungkan benang...dah byk kali dia ajar, tak pass2 jugak...hahaha..kesudahannya,.bila benang putus, "B......TOLONGGG!!!"

dia pun dtg tolong, tp sambil mulut membebel!!!(lihat gambar dibwh) hehehe...

Ohhh yaa... encik suami pun pandai menenun...cuma dia keMALASan...hahaha..


No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.