For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, September 2, 2014

Nasi Lemak Kangkung only in Malacca

Menjadi kebiasaan org2 Melaka letak kangkung di dalam nasi lemak mereka... dah jadi salad wajib dalam nasi lemak instead of timun...

Sy tak suka timun, jadi kangkung memang ngam laa dgn tekak saya ni..hehe.. taklaa membazir kan...asal jumpa timun je dibuang...hehehe...

Kat Pekan ni tak jumpa pun nasi lemak kangkung.... at least kat KL, kangkung ni ada laa dijual tp dibuat as lauk...kalau nak, amek...kalau tak nak, sudehhh....

Kat Pekan, nasi lemak nya terhad pada lauk ayam goreng, sambal paru dan telur mata kerbau je.. tak tau laa kalau ade kedai lain yg sy belum discover...

Kalau kat KL, masyaallah... lauk nasi lemak punya laaa banyak... rase mcm nak amek semua je...hehehe...

Ayam saje dah berapa lauk...ayam masak merah, rendang, goreng kunyit, goreng rempah dan lain2...

Daging lagi.... udang... sotong... kerang... kupang... paru.... ikan pun ade!!!

Sampingan : bergedil , keropok , papadom...

Perghhhhh....

Pssstt...Tetibehhh rindu KL... hahaha :P

Tak jumpa, terpaksa laa masak sendiri kan... encik suami pun pelik nasi lemak makan dgn kangkung...haha

Kangkung tu sy celur dgn air panas je... kalau nak goreng belacan or goreng biasa pun voleyyyy.... :)

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.