For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, August 19, 2014

Kerepek Pisang dan Kuih Gunting

Selama ni tahu mengunyah je.. malas nak try buat sendiri kudapan yg berhantu ni...

Kerepek pisang n kuih gunting...

Kalau tgk resepi, tgk mcm senang gileeerr... tp bile dah start buat, mak aihhh... lencun baju berpeluhnyaa...

Kakak ipar sy mmg berniaga kerepek tp secara kecil2an shj... cuma sejak akhir2 ni dia tak berapa kuat nak buat sendiri..jadi dia ajak sy utk tolong...

Berkampung laa kt rumah dia dr pagi sehingga petang... dr urus bahan mentah sehingga lahh buat kerja2 mempacking...

Bukan senang sebenarnya..

Contoh, kerepek pisang...kena bertenggek depan api dapur yg panas tu utk menyagat.. tak boleh sagat dlm besen...kena terus masuk kuali panas...huhuhu...

Yg itu sy surrender... abg ipar yg buat..kerja sy kupas kulit pisang je... kupas kulit pun susah jgk... getah nyaaa mak aihhhh... meleleh leleh...bila dah kering dia melekit dan mengeras... habis tangan bersisik wooo....

Kuih gunting tu tahan sikit..cuma nak menggoreng tu kena jaga api..tak leh tinggal gak.. kalau terlebih masak, jadi pahit...kalau kurang masak, dia lembik...acane tu???..hahahaha

2 comments:

gebu's fairy tales said...

ika, nak beli kuih gunting bolehh??

Ika Zulaikha said...

Boleh je dear... ada whatsapp tak?? Ni no. Hp kite 0122604959...

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.