For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, June 17, 2014

Kupang Segar

Tak tahu kenapa kat Pekan ni takde kupang...kalau kat Melaka melimpah2...

Last weekends sepupu kahwin di Senawang Negeri Sembilan... Jadi kami suami isteri bergerak pada pagi hari Ahad  dalam pukul 7.30 pagi.. sampai di Senawang pukul 11.30 pagi... perjalanan yg agak jauh dan menakutkan sbb lalu jalan lama... tp yg bestnya takde tol..so expenses hanya petrol semata2...

Selepas kenduri kahwin, kami lari sekejap ke Melaka semata2  nak beli kupang..hahaha... sepanjang perjalanan berdoa sungguh2 semoga ada rezeki...sbb masa tu dah pukul 5...ikut pengalaman, kupang ni kalau dah ptg2 susah nak jumpe sbb dah sold out...

Mencari kat pantai klebang..mmg port org jual kupang...ade satu gerai je yg jual..tgk dr jauh mcm tinggal sikit je..so amek je laa semua..last kopek...

Sekali timbang 5 kilo... mak aihh..sape nak makan...hahaha.. rm5 je sekilo.. best tak harga??hehe

Balik rumah kite amek dlm sekilo je utk makan laki bini..yg lain pass kat kakak ipar... biar dia masakkan utk family mentua..hehe..kejam tak? Kah kah kah...

So yg sekilo tu kite bahagi stgh.. stgh dah masak sweet sour malam td...yg lagi stgh rebus dgn serai je.. pastu kopek isi... simpan dalam freezer.. nanti2 nak buat sambal kupang mkn dgn nasi lemak...perghh..terbaik!!

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.