For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, June 12, 2014

Ikan Segar Terbaik...

Hampir 3 bulan sy bermastautin di daerah Pekan negeri Pahang Darul Makmur...

Jujur sy katakan, sy senang bangat di sini.. cewahh... bukan sbb sy sudah jd suri rumah sepenuh masa... tp sbb persekitaran di sini yg amat menenangkan berbanding di Kuala Lumpur.

Selain itu, yg bestnya duduk sini ialah limpahan ikan segar setiap hari... hehe.. alhamdulillah...Kedudukan Pekan yg berada di  tepi laut dan tepi sungai (sg pahang) membuatkan rezeki ikan segar tidak pernah putus...

Kat sini kalau makan ikan tiap2 hari pun takpe.. sampai kadang2 lupa ayam n daging lembu itu wujud... lagi2 daging lembu...rasanya baru sekali menjamah daging...

Lain rasa ikan di KL dan ikan di Pekan...atau.. ikan segar- selepas ditangkap terus dijual DAN ikan kurang segar - ditangkap dan 2 3 hari baru sampai KL utk dijual...

Ikan patin pun byk... bila2 masa je kalau teringin, pergi je dekat sangkar dan beli yg masih hidup... hehehe...

Gambar dibawah ialah ikan patin goreng..buat style PENYET... sambal ulek yg sedap dan pedas...

Tak pernah2 buat ikan patin selain dr masak lemak tempoyak...hehe.. yelaaa kat KL susah nak dapat ikan patin kan..hehe...skrg ni mcm2 boleh buat..yeahhh...

2 comments:

Ami said...

Baru dok pekan .. Boleh tak bgtau saya area mana bleh beli ikan fresh

Ika Zulaikha said...

ikan fresh boleh beli kat pasaraya PANTAI SELAMAT..

kt Pasar besar bandar Pekan pun okay..

lagi satu yg fresh dan murah kt Maulana.. Setentang Ancasa Hotel

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.