For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, June 5, 2014

Kek Lumut Sarawak

Entah apa angin datang nak mengekek.. padahal sebelum ni tak pernah pun buat kek.. ni kiranya first time laa buat... hehe

Oven tak dan nak beli... so buat kukus je..

Google kek kukus.. yg keluar byk kek butter (pelangi) , kek kukus buah, kek coklat dan jugak kek lumut...

Yg lain tu mcm dah biasa sgt.. teringin nak try kek lumut tu.. tgk bahan pun senang... semua ada dlm dapur kecuali horlicks....

Cuma satu yg tak tahan nya ialah kena kukus 2 jam 30 minit!! Hehe.. selalu kena check air....

Ok.. kek lumut ni asal dr Sarawak... berwarna hijau lumut... tp kite alter sikit colour... letak warna pink... hehehe..

Sedap jugak laa kek ni... cuma a bit muak sikit sbb dia solid n lemak manis kann... encik suami makan sepotong je.. dia kata manis sgt..dia mmg kureng manis2 ni...

Material dia bukan macam cake biasa yg gebu tu.. dia mcm candy.. luar keras sikit.. tp bile gigit dalam lembut n moist...

So bawa pergi rumah mentua, licin kawwww... kakak ipar n mak mentua kata sedapp.. hehehe... kembang2 hidung jap...

Nanti nak buat lg laa.. cuma colouring tu kena perbaiki sikit.. mungkin kite letak sikit sgt colour, so dia jd dull gituhhh...

For resepi, korg boleh google kek lumut ye... semua resepi blogger same sbb sumber dr sorg chef dayang ni dr sarawak...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.