For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, February 11, 2014

Masak sendiri VS Makan Luar Atkins Style

Seperti tajuk di atas..
Haha..

Dua2 sy rase ade kelebihan.. terpulang kpd individu sebenarnya... jom tgk senarai kebaikan nya... usah di intai yg buruk.. sbb dlm bab ni kite nak buat dua2.. terutama sekali bg mereka yg takde masa nak masak....

Masak Sendiri
1. Segala bahan kite boleh kontrol... jadi 20g carb tu senang nak kira...

2. Ikut selera kite nak makan ape... rase nak makan chicken chop, maka kite boleh buat.. tapi versi atkins...

3. Boleh tambah... hehe

4. boleh prepare utk esok... ayam atau daging perap, masuk freezer, esok atau lusa boleh masak.

Makan luar
1. Tak payah susah2 nak fikir masak ape...

2. Tak dinafikan mmg susah nak kontrol... byk lauk manis belaka...bertepung tapi perhatikan kedai makan yg ada Makanan goreng yg byk pilihan.. jadi tukar2 je... harini ayam, esok ikan , lusa daging... dan juga tambah ulam... sos bawa sendiri... beli tobasco, mustard atau kewpie botol kecik.. masuk dlm beg..

Macam sy sendiri... sy tulis atas kertas hari ni nak makan ape... sementara tunggu masa keje masuk, sy akan tulis nak rase makan ape pd haritu.. termasuk menu jika sy makan diluar...

Sy tak galakkan anda buat menu satu minggu.. sbb mood makan mase anda tulis dan masa kemudian hari adalah tidak sama!!

Maksud sy... katakan lah pada hari ni anda tulis bahawa pada hari rabu anda nak makan salmon steak versi atkins...tp bile time hari rabu, mood anda mungkin bertukar dan kebarangkalian utk anda KANTOI adalah amat besar!!

Sy cakap ikut pengalaman... hehehe
Kalau anda nak tambah, silakan komen di bawah ye.. kite boleh same2 share cerita..

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.