For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, February 20, 2014

DIY : Buat Rossett jeeerr

Aiyoooo.. sakit pinggang wooo... siang malam pagi petang mengadaaapppp je mende alah ni... hahaha

Kdg2 fikir jgk kenapa ngekk sgt tak beli aje yg dah siap... tp bila dihitung2, duit jimat separuh kot!!!! Cuma masa laaa makan byk sikit... kui3...

Alaaa.. sebenarnya DIY ni buat rossett (bunga dada) jeee... hahaha...

Haritu dah beli 50... RM1.20/pc.. beli kat SEMUA HOUSE...tp mama kata tak cukup plak n kena tambah lagi 50!!.... malas laa nak pg sane balik.. dgn jem bagai, susah parking lg...

Maka google2, dptlaa idea nak buat rossett sendiri.. simple sgt sbb fikir nanti org buang jugak... yg simpan, duitnya aje..hehehe

Duit tu mase bertunang lg dah kumpul.. asal ade duit seringgit kertas, terus masuk tabung... bagi seringgit je ehhh... hahaha....

Alaaa... waa punye sepupu ramai gilos... almaklumlaa adik beradik ayah je dah 14 org... jd 50pcs tu mmg tak cukup...

Ikut kepala kite bg kat org2 yg rajin menolong je atau org kuat... tapi mama kalau boleh semua kena pakai, sorg pun tak boleh tinggal... huhu

Kite guna kertas crepe je yg keras sikit... bukan yg lembik tu ye... bile di potong sekeping dapat 17 pcs rosset.. harga sekeping 2 hengget je... tak tau laa berapa meter...

Gileee jimattt kann.. 2 hengget cuba bahagi dgn 17!! Hahaha...

Buat bentuk bow jee... bawah tu ikat dgn duit.. belakang nye gam dgn pin... pin 5 sen satu... huhuhu...

Harga tak sampai pun 50 sen satu.. drp sebelum ni RM1.20? Hehehe...

Nanti lepas kawen kite update rupenyee yeeee... tp mmg beza laaa dgn yg beli punye... yg beli opkos lg cantek...kui3

Ahhh... yg ai buat pun cantik jugak.. kui3!!

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.