For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, December 2, 2013

Cara Goreng Ikan Bilis Ranggup

Well.. post ni ditujukan kpd org yg tak pandai masak mcm sy ni ha... hehehe

Start berdiet atkins, ikan bilis ni merupakan antara menu yg selalu dimakan.. stok ikan bilis byk kt rumah.. borong kat sabah bahhhh... hehehe

Mase mula2 goreng sendiri ikan bilis ni, rase mcm tak jadi je.. ikan liat n keras.. tak ranggup.. tensen jee bile makan...

Then, satu hari ni, pergi rumah makcik.. dia tgh masak sambal ikan bilis.. ikan bilis dia ranggup tak mcm yg sy masak...

Sy pun tanye makcik macam mana nak buat...

Sambil jawab sambil dia gelak kan sy ok..huhu..sabar jelaa. ..

Rupa2nye nak goreng ikan bilis ni kena api sederhana dan dibiarkan goreng lama...

Patutla!! Selama ni sy buka api besar..5 minit je dah siap tp rupa mcm nak hangus tp liat tp tak sedap.. hahaha

Makan ikan bilis je tak kenyang pun.. bile lapar je balun (selain waktu makan utama)... minum petang / supper.. hehe

Gambar di bawah adalah contoh hidangan.. Makan dgn salad dan sos mustard... cara makan ialah seperti makan daun sireh..kui kui kui

Ambil sekeping salad, secubit ikan bilis dan setitis sos mustard... balut 4 segi dan terus masuk mulut.. sedaaappp!!!

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.