For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, December 18, 2012

Durian Crepe


Berhantu betul durian crepe ni yerkkk.... 

Haisshhhh... tahu pasal durian crepe ni dr fb... bertepek2 gambau orang post kat fb....
Mula2 buat bodohhh je... tapi lama2 gambar yg bertepek2 tu seolah2 memanggil2... mmg berhantu!!

First try, rase mcm biase je bende alah ni... then, curiousss sgt2 kenapa org suke sgt sedangkan sy rase biase je...padahal sy hantu durian..... mcm makan whipped cream durian dgn kulit popiah... 

1st Durian Crepe : Rasanye tidak mengghairahkan....

tak puas hati ni... kenapa orang sukaaaaa sgt sedangkan sy rase biase2 jeeee..... so, sy beli kali kedua... order kat orang lain pulaaakk....

mak aihhhhhh... kali ni baru sy rase NIKMAT nyeee... hahaha.... mungkin yg pertama sy beli tu dia tak pandai buat kot... lain benar rasenyeee.... kali ni kulit dia berasa laaa gakkk...sebelum ni tak berasa n kulit dia tebal...huuuu....

2nd try: marveles + meletups!!

Beli kat Kak Beattey ... RM10 for 5 pcs... Memang sgt sedap... Ni tahan je niiii... tak leh makan selalu... High calory wooo whipped cream tuuu... hehehe....

Kalau nak buat sendiri pun boleh..Macam senang je.... Meh tengok resepi di bawah...

Sumber MyResipi

Bahan-bahan ( 30 bantal )

  • 250grm tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 500ml santan
  • 1/2 sudu teh garam
  • Pewarna (ikut suka nak warna apa. saya selalu buat warna hijau&kuning telur)
  • Filling**
  • 1 cawan Non Dairy Whipping Creme yang sudah dipukul kental
  • Isi Durian yg telah dilenyek.

Cara-cara

  1. Campur semua bahan kemudian blender dan tapis.
  2. Panaskan non-stik pan dengan api yang kecil.
  3. Tuang 1 senduk adunan dan ratakan hingga menjadi crepe. (tak perlu terbalikkan dan biarkan permukaan atas kering. Angkat dan biarkan sejuk.
  4. Bentangkan sekeping crepe dan letakkan whipping cream ditengah-tengah,lapis dengan isi durian, tutup semula dengan whipping cream. Akhir sekali lipat dan simpan didalam peti sejuk.

Selamat mencuba!!



2 comments:

ibh_sue said...

Asslmkum Ika.
Hehehehe ika pun dah terjebat dgn crepe juga ya. hehehe

Zulaikha said...

tahu takpe kak sue... tahan jee nafsu ni... huhu

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.