For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Sunday, December 16, 2012

Spaghetti Cendawan Sesuai untuk Vegetarian


Salam hujung minggu semua...

Harini cuti2, agak rajin laa nak memasak... tapi takdela rajin sgt... menu simple je....

Ingat nak buat bolognese, tapi lupe beli daging kisar plak... tak kose nak kisar sendiri daging.. takut blender jahanam, mama bising nanti...hahahaha.....

Buka2 peti, tgk ade byk jenis cendawan...  So, ape lagi... Intinye cume cendawan sahaja... hehe...

Bahan-bahan:

Bawang putih
Butter
4 jenis cendawan: cendawan butang, cendawan payung, cendawan tiram, cendawan tak tahu nama... haha
Capsicum
1 botol Prego
Cheddar Cheese

Gabungan mantop cendawan dan capsicum...

Semua cendawan dan bawang putih di tumis dgn butter

Alahai senang laa sangat gamaknyee... Tumis kan dahulu butter, bawang putih, cendawans...agak2 cendawans dah masak, masukkan sos prego... biar didih... kemudian baru masuk capsicum dan cheddar cheese sbg hiasan...tak kose nak gune mozarella bagai... cheddar jimat kos dan terangkat bau dan rasa "cheese" nyeee.... hehehe :P


tadaaaaaa.... dah siap... nyummm2....

1 comment:

eyndayusoff said...

Akak pun selalu masak style cam ni... senang :-)

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.