For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, March 15, 2011

Mula dari Kosong SEMULA...

Woot woot...Hehehe..

My diet life journey akan start balik dan mula dari KOSONG!

Entri yang lepas2 tuu ignore kan aje, saya akan delete semuanya..Jangan dikenang kisah lama..ECEH!~

Start buat blog ni my weight was 120+kg...Then, i managed to lose more than 20 kilos! Maximum weight reach sampai 85+kg...

And now, guess what?? My weight constantly increase baik punya lepas start sibuk dengan kerja and sudah malas mahu update blog sebab mentang2 dah kurus sikit kaannn so, lupa diri kann.Sekarang ni padan muka!Hahaha...

So, my initial weight on 12/3/2011 :

113.8kg!!

Hahaha...Jangan gelak okehhh...

Takde gambar sebab berat ni ditimbang oleh my Personal Trainer (PT)...

My PT letakkan target to achieve 75kg for me...Hahaha..Terukkan saya ni?Bukannya nak buat target sendiri..Ish ish ish...

Ok..We'll see...Agak2 berapa lama untuk saya achieve target??

Pray for me!~


11 comments:

Anonymous said...

ika kata jangan ketawa, tapi dia yang ketawa dulu..hayyo.. tapi kan terkejut la jugak bila berat ika naik sampai mcm tu.. ika penah capai 90, berat akk 93 masa tu. masa tu memang kagum sangat la ika dpat turun samapi 90kg.. tapi mmg akk tak dapat nak challenge ika la.. anyway takpelah, ika ni kuat semangat, so nak trun ke 75 tu takde masalah.. kalo akk ni yelah, stick kat angka 9 tu jelah , tak lebih tak kurang...muehehe

anisyafrina said...

wah.. ade Personal Trainer (PT)... bestnye... :)

rohanarazali said...

hai...........baru jer 1st time sggah blog ika ni....harap dapat ikut semangat ika tuk kuruskan badan uhuk3...
salam.
~rohanarazali.blogspot.com~

rohanarazali said...

syok bc blog ika ni......:)

Miss Moon said...

chayo2x..jum diet sama2x..sy pun nak kurangkan 20 kg lagi nih..

Mummy Chubby said...

good luck ika...usaha k.mummy x diet tap no more pizza & mkn lewat mlm...

CuCuCamber said...

mari kita diet sama2..good luck to u kak ika..

NaNa said...

NAK JOIN SAMA LEH??? ahaha..saya pn tgh menurunkan berat gk nih...berat kita sama laa plak...saya dulu 125 skrg dh 111.4kg...jm sama2 k

maizatul said...

Berat saya makin hari makin naik, dah tak tahu mcm mana nk trn. hari tu makan jus mate 5 trn 5kg. bila x ckp duit stop dulu.. tup tup dah naik mcm sblm makan jus mate 5. tanaiah ika. moga teruskan usaha anda. saya cikgu, x de byk masa mcm ika.. so nk g gym jauh sekali lah.. lagi2 dah ada anak ni...entah ler

maizatul said...

good luck ika.. teruskan usaha anda.. saya hrp saya pun akan krs, tp x de masa nk gi gym..

Wanita Bertudung Hitam said...

hye..nice blog...just wanna give u my full support! u can definitely do it, consistency is the key..
i myself pon used to be overweight but i managed to lose most of it, now at my ideal weight but sumtime almost nak ke overweight jugakla, skunk pon i da gained weight balik with the use of work n busy life as excuses..huhu.. nice of u to have a PT.. =P
go girl, i wanna see progress..

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.