For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, March 16, 2011

First Time Work Out Pagi2 Buta

Oleh kerana hari Khamis hingga Ahad saya nak balik kampung...
Oleh kerana dalam seminggu, minimum 2 kali saya kena datang training...
Oleh kerana saya habis kerja lambat....

Maka dengan itu,
Saya kena datang training pukul 6 pagi pada hari ini!!

Hua hua hua...Terkujat bila dengar 6 pagi..Perghhh, mampukah??Sebelum Subuh tuu...Hehehe...

Saya minta agar dilewatkan sikit.Nak solat Subuh dulu..So, dalam 6 suku baru saya datang..Dalam 6.20 pagi baru start training...

Pagi ni saya buat Cardio je...Agak2 dengar macam senang kan??
Perghhh, korang tak tahu, berapa kali entah saya "pancit"..hahaha..Padahal buat setengah jam je atas treadmill...Fuuhhh fuhhh...

Itulah gayanya orang yang tak pernah bersenam pada awal pagi...Semput semacam...Padahal training lepas kerja laah saya patut rasa macam tu kan...Semalam lepas kerja buat Cardio, 45 minit, saya maintain je non-stop.Ada weight lifting lagi..Pagi tadi, lebih dari 5 kali jugaklah saya berhenti...Out of 30 mins only!Sempuuutt...Ish ish ish....

So pagi tadi atas treadmill :
Incline - 10%
Speed - 5.0
Time - 30 minutes
Total calories burn : 427

Semalam, total calories burned - 547...Haha!

Jumlah kalori yang dibakar ni depends on speed, incline and masa work out...Semakin tinggi ketiga2 ni, semakin banyakla kalori terbakar...

Hehehe...

Apa2pun, lepas work out, mandi dengan air panas.Ingat nak bersauna, tapi tak sempat sebab kena kejar masa masuk kerja...Perghhh, lepas mandi tuu mmg rasa best sangat2...Badan rasa ringan and segar walaupun masa work out tadi rasa macam haremmm...hahaha...

Korang cubalah bersenam waktu awal pagi...Korang akan rasa best and insist nak buat lagi..First time memang susah nak paksa diri..Tapi once dah buat, trust me, korang akan rasa nak buat lagi dan lagi dan lagi...Hehe...



3 comments:

Kaseh said...

chaiyookkk ikaa!!!

Zatil said...

pakai trainer ke beb?? :)

dila_jan said...

mcm best je..tp mcm kne berkejar2 je tu..

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.