For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Saturday, March 12, 2011

TIPS MAKAN

Semalam borak2 dengan my personal trainer sambil buat cardio.Dia cerita cara pemakanan untuk lose weight.

Sarapan pagi.
-wajib ambil.
-makan cereal, oats, nestum atau roti wholemeal.
-minum susu low fat milk
-boleh makan 2 biji telur separuh masak (2 putih telur, 1 kuning telur..lagi satu kuning telur kena remove)
-jangan sapu butter.sapu jem atau peanut butter without sugar sahaja

Makan tengahari
-wajib ambil nasi.tapi satu cup sahaja.
-ambil banyak sayur
-jangan ambil lauk bergoreng
-lauk stim, bersup, rebus

Makan malam
-salad
-buah2an
-biskut grain

Hehehe..Harap membantu..Kena minta sorang RM1 ni utk tips ni..exclusively dari personal trainer saya..hahaha..saja je.joking....

gud luck!~


2 comments:

shadaziz said...

Well.. thanks Ika, very usefull info. Baru lah saya tau, sebab kan everyday ambil roti with butter! So now memang tak lah I buat cam tu lagi..

Aida Salleh said...

thanks ika.....nak share dalam blog aida bleh? nak shere ngan kengkawan....will mention ur name n blog as sumber...bleh?

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.