For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, January 21, 2010

Bersenam VS Tak Bersenam

Ada banyak jenis orang. Dan setiap mereka punyai sebab berbeza melakukan senaman.

Mereka yang TAK BERSENAM dan TAK NAK BERSENAM :

1. Mereka fikir mereka TAK CUKUP MASA
2. Mereka rasa malas
3. Mereka rasa boring
4. Mereka rasa kerja, turun naik lrt dan sebagainya itu dah cukup
5. Mereka kena senaman berjam-jam lamanya untu kdapatkan benefit
6. Mereka tak suka pergi gym
7. Mereka fikir senaman akan buat mereka PENAT
8. Mereka tertekan
9. Mereka tak ada idea dah :p

While those who DID IT, mereka yang bersenam pula merasakan :

1. Mereka cuba adakan masa untuk senaman
2. Sentiasa seronok dan bangga bila melakukannya
3. Sedar yang senaman ni seronok sebenarnya
4. Sedar anda perlu buat lebih lagi untuk kekal aktif
5. Faham yang anda tak perlu buat terlalu banyak untuk dapatkan keputusan.
6. Tahu senaman tidak bermakna perlu ke GYM!
7. Sedar senaman sebenarnya beri LEBIH TENAGA
8. Senaman adalah stres reliever yang baik
9. Dan senaman meredakan tekanan.

So what says you? Betul ke anda tak ada masa 30 minit sehari untuk bersenam. Padahal anda ada 1440 minit sehari? Sebenarnya pilihan itu di buat oleh anda. Senaman pun begitu. Jika anda sendiri yang kata tak sempat, maka tak sempat lah. Tapi jika anda sendiri wajibkan diri anda untuk luangkan 30 minit sehari untuk senaman. Tentu sekali sempat bukan?

Buatlah pilihan yang terbaik untuk diri anda.

Sumber

1 comment:

Mia-Ina said...

kte yg menentukan nk buat @ tak...nak 1000 daya, x nak 1000 dalih...jom kte workout wp sekadar 30minit cuma..@ smeinggu 3x

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.