For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, April 1, 2009

Tarian Poco-poco

hmm, pada mulanye sy ingat tarian poco2 ni juz senaman aerobik bile ade event jer...rupenye ade yg wat kelas eh...sronok nyee kalu ade kelas kat area rumah sy ni..bleyh join...hahaha...

beberape hari lepas borak2 ngan kak sue...kak sue ni kenalan sy thru blog ni...dia PM sy..kemudian chatting ngan dia dlm ym...dia yg pegi kelas tarian poco2 organize by her friends...mesti best kan...

1st time and the last time sy wat tarian poco2 ni mase BTN Asas Mahasiswa kat Meru...mmg berpeluh basah lencun laaa wat poco2 ni...joget ramai2 mmg seronok..mcm2 gaya ade...hmmmm,teringin nak join kelas kak sue...hehehe..

sy try carik article yg menarik mengenai poco2, tapi mcm xde yg best jerk..lagu and gerak langkah je sy jumpe...kalu anda ada ape2 yg menarik mengenai poco2, PM laa sy yee..leh share togetha-gethaaa kaann...

ade sesape tahu tak kat area damansara ade tak orang organize poco2???
sy mahu joinnnnnnn....

Lirik Lagu Poco-Poco

Balenggang pata-pata
Ngana pe goyang pica-pica
Ngana pe bodi poco-poco
Cuma ngana yang kita cinta
Cuma ngana yang kita sayang
Cuma ngana suka biking pusing

Ngana bilang
Kita na sayang
Rasa hati ini malayang
Jau… uh… ci ya … ci ya

Biar kita ngana pe bayang
Biar na biking layang-layang
Cuma ngana yang kita sayang

Langkah Tarian Poco-Poco

Sekarang kita akan lihat pula bagaimana pergerakannya..

Bergerak ke kanan dua langkah..
Bergerak semula ke kiri dua langkah
Bergerak ke belakang dua langkah
Bergerak ke hadapan dua langkah
Pusing ke kiri dan ulang semula langkah 1
Pastikan kesemua pergerakan dimulakan dengan kaki kanan..

(Ikut arah badan)

Step satu

Kanan 2x, kiri 2x, belakang 2x, depan 2x terus pusing 180 darjah

dan ulang

Step dua

Kanan 2x, kiri 2x, belakang 2x, depan 1x, belakang 1x, depan 2x terus pusing 180 darjah

dan ulang

Step 3

Kanan 2x, kiri 2x, belakang 2x, depan 1x, belakang 1x, depan 1x, belakang 1x, depan 2x terus pusing 180 darjah

dan ulang…

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.