JAMU SERI PEMIKAT

JAMU SERI PEMIKAT
Untuk order, whatsapp Ika 012-2604959

Monday, February 2, 2009

Jom Cuba Atkins Diet...

beberapa hari sy cube berdiet mengikut Atkins Diet Program, tapi maseh tak berjaya!!
mane taknye, kalu skip makan nasi, sy leh ikut lagi...ni sampai semua makanan berkabohidrat perlu di skip, mmg agak parah laaa...

sebelum ni sy makan sama ada oats atau roti utk mgantikan nasi...tp skrg ni roti pon dah tak leh makan..oats plak hanye bleh makan pd waktu pagi sahaje...pening tak tahu nak makan ape...huhu..

walau ape pon sy nekad, mulai esok sy akan cuba sedaya upaya utk mengikut Atkins Diet ni...sy sgt2 percaya kaedah ini amat berkesan untuk menurunkan berat badan...kerana bile kite merujuk pada prinsipal cara diet Atkins ni, mmg masuk dek akal lah leh mengurangkan berat badan...

apabila kita mengurangkan pengambilan karbohidrat, badan kite akan menggunakan karb dlm kuantiti yg sedikit...jadi, apabila badan kite kehabisan karbohidrat, badan akan mengambil lemak pula utk dijadikan tenaga....lemak ni kirenye sumber tenaga kedua badan kite selain dr karbohidrat...badan akan menggunakan karbohidrat dulu sebelum menggunakan lemak utk menghasilkan tenaga utk kite bergerak dan melakukan aktiviti2 harian...

menurut atkins lagi, diet elak karbohidrat adalah kaedah yg lebih berkesan dr diet elak makanan berlemak...

sy betul2 nak cuba Atkins Diet ni...start esok, sy akan elak semua makanan yg berkabohidrat..dan hanye makan makanan yg berprotein..
nantikan progress sy dgn program Atkins Diet ni..
ape2pun, senaman tak leh dilupekan...

jomlaa same2 cuba..
boleh share same2 pengalaman kite berdiet ikut Atkins niiiii...

anyway, jujur sy katekan sudah seminggu sy tidak ke gym...
minggu ni byk komitmen...
cuti sekolah ni faham2 jelaaa...
spend mase dgn adik2 sy yg cuti dan pulang ke rumah dr asrama..sronok melayan kerenah mereka smpai lupe nak ke gym...HAHAHA..sbenarnye gym tuuu juge berfungsi utk melepaskan tekanan..jadi, bile sy tak tertekan, tak heran sikit gym tuuu..huhuhu..teruk2!!
study sikit2(sikit je tak byk..haha) sebab habes cuti je sy ade midterm tests...
buat assignment, tuu pown tak abes2 lagi...
cuti ni tiap2 petang hujan...sy jalan kaki je, so, tak dapat nak gi...
dan bermacam2 alasan utk elak pegi gym..

haissssssssssh, ape nak jadi ni???

esok MESTI pegi...WAJIB!!

chaiyok utk diri sendiri..
chaiyok utk anda jugee!!

anda masih tidak tahu ape itu Atkins Diet??
Sila KLIK DISINI

3 comments:

z-dyana said...

i penah try atkins diet...mula2 mmg tak caya after 4 days buat induction dah trn 2kg...now still on diet la jgk...tp dah amik karbo...berat mula2 masa diet 56kg...now dah 50kg...oleh kerana berat i dah sampai berat ideal, so mcm susah skit nk trn lg...huhu...tp nk juga trnkan sampai dpt 48-46kg...hihi...planning nak buat atkins again...maybe nk start esok la..insya-allah....

Zulaikha said...

thank u dyana for ur sharing..i dh try atkins for few days, but still i cant make it..rase mcm sumting wrong sumwhere ngan badan ni...u nak start, i pon nak start laa wat induction balik esok..i will try my best..hehehe..thanx again..^_~

Cik Ruby said...

hye. Sy pun dlm proses atkins. Harap2 menjadi :) Skrg ni rasa nak temuntah asyik minum air kosong :) tehehe.. tapi takpe.. besusah dulu bersenang kemudian. Byk kburukan kalau gemuk like cepat rasa penat.. Harap atkins kali ni dapt membantu :)

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.