For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, January 22, 2009

Aktiviti di Gym

Before start work out, sy wat stretch out...lari setempat and longgar2 otot tangan, kaki n pinggang...hehe..




lepas dah stretch out, sy terus naik ke trademill and set 10 minit utk warm up...speed sy skrg ni baru 4.7...speed ni leh increase ikut kemampuan kite..dulu mase sy mule2 masuk gym, 4.3 pon sy dah mengah..skrg ni alhamdulillah...incline sy set 3.0..incline ni mcm darjah ketinggian naik bukit laaa...makin tinggi incline, makin berpeluh sbb seolah2 jog naik bukit...setting ni depends on kemampuan kite...jgn pakse diri kite, takut injured...

mcm sy ni, sy x larat nak terus berlari atas trademill..sy amik mase dlm 2 minit utk berjalan dgn pantas, kmudian baru sy start berlari...kemudian, amik mase 2 minit juga utk cool down...cool down ni dia akan decrease speed sampai 0.0..

lepas tu, sy work out on muscle kaki and tangan...gune alat2 kat gym tu laa...sy berusaha cari gambar, tp xde laa plak..maybe sy tak tahu name spesifik alat2 tuu...



kemudian, sy continue dgn mesin crossramp...kat atas ni laa alat crossramp...dlm sejam sy work out...mule2 mmg agak payah laa nak work out smpai sejam...mule2 masuk gim dulu, trainer bg timing 10 minit je atas crossramp sbb mase tuu tak fit lg...mase atas cross ramp ni sy increase kan day by day...mule2 10 min, astu 20min, continue 45mins and now alhamdulillah sy leh tahan till one hour...in 1 hour, crossramp leh bakar sbyk 400 kalori...
selesai sejam atas crossramp, sy ulang balik work out dgn muscle..
and sebagai penutup, naik trademill balik for 10 mins...
inilah sedikit sbyk ape yg bleh sy kongsi berkenaan dgn rutin sy di pusat gimnasium...kat sane juga ade dianjurkan kelas, tetapi sy x mampu lg menyertainye...badan sy masih besar, so, mmg susah sikit laa nak join exspecially kelas tarian...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.