For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, December 31, 2008

1, 2 Get Set and GO!!

hmm..nak start turunkan berat badan ni mcm2 kene berkorban...kene say gudbye to makanan yg sedap2..hehehe..

setiap perubahan memerlukan pengorbanan, ingat tuuu...

berakhir laa sudah kehidupan kite yg dulu, and mari mula kan gaya hidup yg baru...

Pertame sekali, kite kene laa pasang niat nape kite nak usaha turunkan berat badan..niat yg utame mestilah kerane ALLAH SWT (lillahi taala)...niat supaye kite dpt mengerjakan ibadah2 sunat lebih drp sekarang lepas kite kurus nanti...ape2 pun kite wat, kalu niat kerane ALLAH SWT, insyaALLAH kite akan berjaye dan ALLAH SWT takkan putus2 bantu kite..

niat tuu biarlah jgn bende2 yg buruk, misalnye nak balas dendam kat sape2 ke sebab dulu die suke ejek kite ke...ataupon contohnye, dah kurus nanti nak pakai yg seksi2 ke...atau niat nak kurus sbb nak pikat balik balak kite yg tinggalkan kite dulu ke...AWAS!! hal2 seperti ini akan menyebabkan fokus kite bleh lari!!niat tuu biar kerana kebaikan untuk diri kite sendiri..untuk kesihatan, untuk pjg umur...insyaALLAH...

Secondly, kite kenelah timbang berat badan and ukur ketinggian kite utk tgk pada tahap mane BMI kite pd waktu skrg...kerane nanti kite akan set goal..hehe..anda leh kire BMI anda kat bwh ni...




ok..lepas dah kire BMI, klik website ni utk kite set goal...

Ticker Factory

Klik kat weight lost/fitness...
Enter berat anda sekarang and enter berat sasaran anda..

Setiap bulan anda bleh update berat anda disini dan kite leh lihat sjauh mane pencapaian kite n sedekat mane target kite dgn lebih mudah n menyeronokkan..

Contoh yg sy telah buat adalah seperti dibwh..




Selamat Mencuba..
Semoga Berjaya..
InsyaALLAH..
^_~

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.