For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Saturday, April 23, 2016

Umrah 2016 : Kaabah


Tempat tawaf di panggil mattaf.. jika nak ke kaabah, boleh cari signboard mattaf... ada 3 level..3-3 level ni ada signboard... First is ground floor , 1st floor dan 2nd floor.... Boleh pilih antara 3 tempat ni untuk bertawaf... Kebiasaannya ground floor laa paling ramai org... Bersesak dan jalan pun jadi slow.... Nak selesa boleh ke 1st floor..agak lengang sikit... cuma kadang2 cabaran dilanggar oleh kerusi roda.. Sakitnya masyaallah... Allah swt sahaja yg tahu... 2nd floor untuk kerusi roda... sy tak pernah ke sini... 


Ground floor Mattaf... kat sini ada makam nabi ibrahim, hijir ismail...

Pancur air emas... Bila hujan, air di atas kaabah akan keluar melalui pancur air tersebut.... Ramai kan manusia dibawah??hehe..

Kerja-kerja pembinaan masih dijalankan di masjidil haram...

fave spot untuk solat... nampak Kaabah depan mata masa solat..subhanallah...Ketenangan yg tak dapat ku gambarkan... Tapi untuk solat di atas mattaf ni kena masuk 2 jam lebih awal sebelum masuk waktu... sbb gate dia akan ditutup supaya tak lebih muatan... so, sy masuk dlm pukul 10pagi...buat tawaf sunat... kemudian duduk amek tempat...sementara tunggu waktu solat tu, boleh laa baca quran dan solat sunat...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.