For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, May 13, 2014

My Nikah Attire

Colour: White, Red, Gold

Attire nikah kite just buat baju kurung moden je...kain je yg special..hehe..kain tu sebenarnya beli kain sari chiffon full beaded..mmg sgt2 cantik laaa...kite beli kat Brickfield...

sy pernah buat post berkenaan dgn kain sari... kalau beli kain sari, byk sgt2 jimat duit beading... kain yg sy beli 6 meter stgh.. harganya RM650... campur duit tailor RM250..so tak sampai seribu pun...

dah happy dpt kain yg cantik, tailor pulak buat hal...potongan kain yg dia buat bg sy tak cantik...boleh pulak kat tgh2 bdn kite dia cantumkan kain..so nampak mcm satu line tebal dr atas sampai ke bwh...then dada nampak penuh je dr atas ke bawah...huhu

org lain kata cantik, tp mata sy tak..huhu.. mmg tak boleh buat apa..baju siap seminggu sebelum majlis....

utk shawl amek lebihan kain je.. dah minta tailor tolong buatkan shawl atay jahit tepi kain lebih tu.. tp dia tak buat pun...geram!!!

Malas nak tgk muka tailor lg sbb dah double bengang kan.. so end up sy beli tudung awning kosong... kain lebih tu jahit atas tudung awning tu....lipat ke dalam..so tak nampak laa kain tu tak jahit tepi kan...

Pd mulanya plan tak nak pakai veil.. tp bile tgk baju nikah dah terlalu sarat, maka sy beli tudung half moon kosong buat veil...veil tu bertindak tutup sikit baju yg full beaded ni supaya nampak lebih decent kan....namapun nak nikah.. malu over blink2 kan....

Baju Encik Suami
Baju beliau buat baju melayu biasa je..sbb fikir nanti boleh pakai raya nanti kan....hehe... lepas dah beli kain sy, sy ke Jakel utk match kain suami pulak... RM33 per meter...kain cantik dan sejuk... 

butang baju melayu dia sy dah beli dr tahun lepas.. masa outstation ke KK Sabah, terjumpa butang baju melayu Mutiara yg cantik.. so rembat je laa...hehe.. tak ingat harga.. tp mmg sgt cantik..

sampin pula suami pakai sampin tenun pahang diraja warisan keluarga beliau...sampin tersebut milik moyang beliau dan moyang beliau sendiri yg menenunnya..material kain sutera dan yg plg special nya ialah warna merah tersebut merupakan warna asli dr sebatang pokok..sy tak ingat pokok apa..nanti kalau dah tahu, sy akan update ye...

1 comment:

miazara ina said...

alhamdulillah..semoga bahgia ika dgn suami till jannah

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.