For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, April 29, 2014

Solekan / Makeup di Hari Persandinganku

Ramai yg bising suruh makeup sendiri.. namapun makeup artist kan...hehehe..
Tp malas laah... time majlis nak relax2 je.. nama pun raja sehari kaann.. hahaha...
Cuma majlis bertandang je makeup sendiri...hehe...

Makeup Nikah
By Rizkwan Concept
- tak berapa suka outcome nya.. kite rasa tak sesuai.. patutnya nikah makeover kena simple n sweet gituhhh... tp dia buat smokey eyes pulak... n shading hidung agak keras...cuma warna bibir je dia put natural colour... kite rase dia nak jimat masa touch up utk malam berinai... lepas nikah, tukar baju n pakai sanggul lintang utk malam berinai plak... touch up dia just tukar warna lipstick... utk nikah tak sesuai tp utk sanggul lintang nice laa.. hehe...

Makeup Sanding
By Gee Chantek
- I suka sgt2... natural n clean... cuma I kecewa foundation kat atas bibir n dagu tak lekat..asyik kena touch up je.. penat kite..huhu...lepas potong kek, kite malas dah nak dap... biarlaa ape nak jd.. photog pun kata, "dont worry ika..boleh edit!".. hoyeahhh, I love u mr photog!!
Kite hairan betul apsal jd mcmtu... makeup nikah maintain je padahal peluh bagai nak rak....peluh meleleh leleh tp foundation cun tak jatuh pun....
Lepas habis majlis, baru tau apa sebabnya foundation tak lekat...rupanya dia cukur.. tak boleh sebenarnya..bila cukur, liang roma terbuka..jd foundation tak lekat..haiyaaaakkkk... so peringatan bride to be.. jgn bg mua cukur misai anda walaupun nampak obvious ok..huhu.. silap kite jugak sbb kite ingat dia professional. .so ape yg dia nak buat, I relakan aje... huhuhu

Makeup Majlis Bertandang
By Ika Zulaikha (me myself! Ahaks)
Ohh no... hahaha.. ni request hubby sendiri suruh makeup sendiri.. dia kata di samping save budget, dia nak tengok jugak penangan isteri dia yg tercinta..hahaha
Kite makeup simple n natural aje... sweet2 gituhhhhh.... kite kalau makeup pengantin pun sama... baik makeup nikah or makeup sanding, kite akan pakai earth colours... :)
Sooo.. tgklaa gambar n compare laa muka mana yg cun..hahahaha
Sebelum upload post kite, kite belek2 gambar 3-3 di bawah... dalam hati berkata, menyesal tak makeup sendiri masa majlis kat rumah sendiri...sbb rasa muka plg cun masa bertandang makeup sendiri..muahahahaha
Apa2 pun, benda dah lepas, jgn dikenang... huwaaaa!!!



1 comment:

miazara ina said...

make up nmpk natural & sesuai tau

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.