For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Saturday, December 15, 2012

My E-Day Review...

Bosan kan asyik cite pasal diet je kan..hehe... so blog ni berbalik pada kisah hidup sy pula... Ada permintaan untuk buat entri e-day review... So layan je laa ok... Majlis pertunangan ni sbenarnya tak dirancang pun... Encik tunang rancang nak merisik je dulu...Rancang nak tunang tahun depan lepas dia habis belajar...tapi atas permintaan keluarga encik tunang berikutan kami ni jauh, maka merisik dan bertunang diadakan serentak... Maka bermulalah episod kelam-kelibut kami sekeluarga untuk persediaan majlis...3 minggu sahaja lagi sebelum majlis...harapkan hujung minggu sahaja utk prepare kot!! paling ditakuti adalah BAJU!!!saya ni dah laa besar...jgn haraplaa dapat beli baju ready made...nak tempah takut org tak nak amik sbb kurang 3 minggu je.... Apa2 pun, alhamdulillah..semuanya berjalan dgn lancar..semua prep kami lakukan sendiri..terima kasih sgt2 buat mama, ayah, adik2 dan kawan baik....

Tema:
Hasil perbincangan mama dan sy, kami nak warna yg soft and sweet... Mama nak warna pink, sy pula nak warna ungu... So, kami amek keputusan, amek je dua2 warna tuu... hehehe...

  Baju


Baju ni saya tempah dan sewa dari ZamriMatTouched Dah lama sy follow Zamri dlm fb.. Mula2 follow sbb suka tgk hasil mekap dia..lama2 dia kembangkan sayap perniagaan dia dgn design n tailoring baju2 kawen...Mula2 was-was nak tanye dia sbb takut dia tak dapat buat dlm mase 3 minggu...sbb sebelum ni pernah tanya dia, dia kata kalau boleh tempah 3 bulan sebelum majlis...mula2 sy tanye pasal mekap, kebetulan dia free pada tarikh majlis...kemudian, saja2 tanye pasal baju...mungkin rezeki sy, Zamri kata dia boleh buat...mase tu syukur sgt tak terkira...lega betul...lagi lega bila Zamri kata dia ada pakej pelamin..So, saya amek terus pakej baju+makeup+pelamin...

Makeup


Hasilnyeee... tadaaaaaaaaaa!! =P


Pelamin



Overall servis Zamri mmg superb... Design baju dan pelamin sy serahkan pada citarasa dia... Sy tak larat nak fikir... Hehehe... Cuma baju tu sy sangat laa terkejut sbb diluar jangkaan.. Mula2 segan nak pakai sebab mcm baju kawen je kan...Sekali bile semua org dok puji2, vanggee laa pulakk... Hahaha... Hal mekap, tak usah cakap laa... sy mmg suka sejak dulu lg...


Hantaran 


Sireh Junjung...

Hantaran dr sy 9 dulang semuanya... Ada dua dulang yg makcik sy tolong buatkan...Yg lain mama yg buat sendiri... Sy dan kwn baik sy tolong2 je.. tolong nyebuk... hehe... 


Lain2

Handbouquet hasil dari Hana Zakaria.. Tapi di sponsor oleh kwn fb sy Farah...Tenkiu Farah!!

Welcome signage... Design by Zimie...  Easel beli kat Taman Melawati...

Family... Adik2 perempuan mama pilih shocking pink...Untuk baju ayah n adik lelaki sy pilihkan dusty pink...

Centrepiece... Design sy sendiri...

Pink + Purple..Combination me and my mom's fave colour....

Doorgift bg kek je...

Tukar cadar and tabur bunga jeee...hehehe


Last but not least,

Gambar2 yg cun dari Katari Photography


Sgt2 puas hati dgn photography servis beliau... Dia pandai mainkan peranan tatkala kami kaku tidak tahu nak buat pose mcmane... Dia sporting jadi kite pun tak malu nak beraksi di depan camera...hehe... Mama pun very impress with his pictures.. Mama siap cakap, nanti wedding boleh ambil dia lagi...hehehe...



Keseleruhannya alhamdulillah tidak ada apa masalah... Cuma mama kecewa dgn servis Makanan dan Khemah.... Makanan , mama tak puas hati sbb ayam goreng potong kecik2... Bayau nye mahal.... Orang khemah pulak provide kerusi meja tak cukup... Satu family meroyan... Malam sebelum majlis tu jugak bos dia terhegeh2 dtg settle kan masalah... Tahu pun takut....



2 comments:

aida-myasara said...

try Sri Angsana my sis amik situ mmg terbaik makanan ...

Zulaikha said...

thanx dear... Sri Angsana cover area Melaka tak?

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.