For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, December 20, 2012

DIET TAK MAKAN NASI... OK KE TAK??


Diet Tak Makan Nasi Berkesan Tak??? Ini nasihat dari pakar Kevin Zahari..:-)


Tak makan nasi ni ada pros and cons:
1. YES akan kurus ….
Kalau tak makan nasi memang dapat kurangkan berat badan sebab anda kurangkan pengambilan kalorie. Kalau biasa makan nasi 2x sehari dan setiap porsi lebih kurang 250 kalorie tahan dalam sehari dah kurang 500 kalori. Dengan ini, sudah tentu dapat kurangkan berat … tapi apa yang akan terjadi apabila anda sudah kurus dan makan nasi semula? Berat naik balik! Tapi bukan masalah nasi TAPI quantiti pengambilan.

2. TAPI bila dah kurus camane?
Berapa lama anda dapat elak makan nasi? 1 minggu? 1 Bulan? 1 Tahun? Lama-lama mesti nak makan nasi jugak. Orang yang elak nasi dan berjaya kurangkan berat badan selalu complain dan mengatakan “bila makan nasi semula … berat akan naik! Memang nasi menggemukkan!”. Naik turun berat badan bukanlah masalah atau berpunca dari pengambilan nasi semata-mata but sebab pengambilan kalori seharian yang melebihi keluaran kalori ….

3. Jadi boleh makan nasi atau tidak?
Boleh tapi pastikan kuantiti atau porsi hidangan yang betul. Untuk maintain berat badan makan segenggam tangan setiap hidangan. Untuk kurangkan berat badan kena makan kurang dari segenggam.

2 comments:

nida-razak said...

hoho..nak diet jugak xnak mkn nasi..tapi susahnyeee...huu

Zulaikha said...

tahu takpee... hazaaabbb... tp tahan jelaa kan..hehehe

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.