For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, October 20, 2010

Ika dan TBL? Haha!

Jangan risau...Kalau saya menang pun TBL, saya takkan dapat pun hadiah...hehe..Saya ni anak keldai..Tak menang dan tak pun kalah, tapi tetap main!(Teringat zaman kanak2 dulu, selalu jadi anak keldai bila main kejar2, sebab tak larat nak lari!huhu..)

Ok..
Last week saya tak start diet pun.Apatah lagi work out.Dah kerja ni memang takde masa nak bersenam.Sampai rumah je dah pukul 7 malam.Waktu malam tak larat nak beraerobik.Lepas isyak, mata dah mula pedih, ngantuk!Tak taulaa ni kalau kahwin nanti macam mana.Rumah mesti terbengkalai, haha!

So nak tak nak, nak lose weight kena kurangkan makan.Baru hari Isnin hari tu saya start.Saya cabar diri saya minum Excelerade je tanpa makan makanan lain (Ni bukan promo produk ok!)Setakat ni alhamdulillah boleh la bertahan lagi.Azam kena kuat.Kalau tak, sampai bila berat kita tak ke mana...

Breakfast satu sachet dan lunch satu sachet.Untuk dinner saya tak consume apa2.Just minum air kosong.Dua hari ni saya paksa diri minum 4 liter air suam sehari.Lama2 nanti nak paksa diri minum sampai 8 liter sehari.Dengan minum banyak air, insyaallah boleh turunkan berat badan dengan lebih cepat.

Then, sebelum tidur, saya makan spirulina..Ganti sayur sebenarnya.Saya kureng makan sayur.Buah pun saya tak berapa suka.Entahlah.Sort of macam takde nafsu nak makan buah atau sayur.

Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ketiga.Harap2 boleh bertahan sampai Jumaat.Sebab hari Jumaat, bukan sahaja hari penimbangan, tapi saya isytiharkan "Hari Melantak" saya!Reward untuk badan saya yang bersusah-payah berdiet selama 6 hari...yeahh...

Insyaallah...Semoga kita istiqamah...Yang lain tu, share laa apa yang anda buat atau perancangan anda.Nanti saya blogwalking...

6 comments:

eynda said...

Wow...salute la boleh disiplin utk berdiet :-)

Zulaikha said...

hehe...
kena kuat laa kak eynda...kalau tak, sampai bila kan..huhu..
tak merasa la jadi orang kurus gamaknya..kikiki...
Bukan senang sebenarnya =(

noradzlina.kamdani said...

hu hu hu...xlapo ke?

Mia-Ina said...

pergh salute ika ...kak mia pun x mampu cam2....

b a m b a m ' s said...

yelar ika...nak exercise blk keje lmbt..harapkan diet n supplemet tmbhn jek..huk3..

yebbit + . + said...

uiks? maksudnye xmakan pape la? just exelerade je? uikss? hebaaaaaaaaaaaat. nak try gak. tp ngah musim exam, takot nk diet habes2an. afta exam bru bley hbes2an. huu

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.