For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Saturday, August 15, 2009

Petua turun berat badan

ini pengalaman aku sendiri, dari 79 turun ke 70, 2 tahun program 3/4 intensif, untuk orang yang kerja di opis.

minyak? kurangkan 3/4 dari kadar biasa.

garam? kurangkan 3/4 dari kadar biasa.

gula? kurangkan 3/4 dari kadar biasa

senaman? cycling selang sehari sejauh 5km

makan? patutnya 2 kali sehari tapi aku belum mampu. cuma aku termampu dari 5 kali ke 3 kali sehari.

waktu makan? sarapan awal-awal pagi ( jangan sampai ofis baru nak makan, makan pisang, badam dan segelas susu atau jus, dah okay dah tu). makan tengahari. makan malam petang jam 6.30. malam? jangan, jangan sesekali. tapi kalau tak tahan & lapar sangat, makanlah buah epal atau apa-apa buah yang kurang manis.

kuantiti makan? separuh dari biasa.

selera malaysia? aku pun ada! tapi kurangkanlah. tak makan langsung kempunanlah pula nanti. makan sikit sudahlah sebulan sekali.

menu yang perlu dihindar! kerana berkuasa tinggi….oooo….nasi ayam, nasi lemak, nasi minyak, nasi tomato, sate, pulut, nasi beriani, roti; canai, prata, bom, tisu dan pisang, dan murtabak dan apa-apa yang berminyak dan manis.

air? coklat manis, teh manis, kopi manis, nescafe manis, sirap manis, karbnonat dan apa-apa yang lain yang manis-manis.

ingat! kita bukan kerja memegang cangkul atau memegang tukul.

Sumber : Gelembai

1 comment:

PFS6450 said...

Ika, ayat last tuh besh > "ingat! kita bukan kerja memegang cangkul atau memegang tukul" akekekekke...

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.