For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, July 17, 2009

Progression 7


weeeeee..

its 95kg....

tp kalu tgk jarum tuu mcm less than 95kg je...
ntah bile laa sy nak beli penimbang digital...lagi accurate measurementnyee...

ade org tanye, "makan ape leh kurus?"
soalan di atas ade 2 fahaman yg berlainan..

yg pertama, makan ubat2 or pil2 ape yg bleh kurus??

yg kedua, menu makan mcmane yg leh wat kurus??

***

jawapan kpd soalan yg pertama..
setakat ni sy amik minuman excelerade je pd waktu pagi..tu pun 1 sachet sehari...kadang2 minum teh pegaga HPA...untuk detoksifikasi...cuci usus...hehe..ubat2 ke pil2 ke belum lagi masuk tekak sy...hehe...

jawapan kpd soalan kedua...
ape yg mak sy masak, sy makan jer...tp sy rata lauk...tak amik nasi..kadang2 makan ngan roti wholemeal skeping..kadang2 gak, makan ngan pasta secubit (ni resepi hubby kak eynda yg pasta ngan kari tuu sy dah cube, seronok gak leh pelbagaikan menu..hehe..tp sy pelbagaikan lagi ; pasta + asam pedas, pasta + sup sayur..nway, carbs dlm pasta lebih rendah dr nasi n mee kuning...)..

anyway, skrg ni sy dah stop makan pd waktu perantara ; bfast-lunch, lunch-dinner, dinner-tido....haha...jadi time bfast, lunch n dinner, sy makan betul2 laaaa n ikut time...breakfast 7.30am, lunch 12.00pm dan dinner 8.00mlm...

air manis dah totally stop...tak sentuh langsung...alhamdulillah...tp bile sy nak makan bnde2 manis, sy akan amik buah...slalu amik grapes yg seedless tuu..my feveret tuuu...hehe....bykkan air suam as usual laa kan , tak leh lari...hehehe...

hmmm, tu laa kowt soal pemakanan sy...sy takdelaa take it serious psl nak kawal lemak, minyak or kalori...sbb makanan dah ade depan mata, sy amik jer..nak harap sy masak, mmg mintak ampun laaaa....but still, even sy tak amik kesah the kualiti of the food, tp sy juz amik kesah the kuantiti of the food...maksudnye, berhenti sebelum kenyang...hehehehe...

plus, diz week, every mowning sy jog kat Taman Lembah Kiara TTDI...
lum lg ke gym..punggung ni masih berat lagi utk ke sane...wuhuuuuhuuuhuuu...

2 comments:

lightofgentleness said...

ika!!
jelesnye tgk ika..
ika lg besar dari sy ms sblm diet tu tau..
jaoh beza lak tu..
tp skrg berat kite lbh krg same je...wow!!
cngratz..
keep up d good work..:)

Mia-Ina said...

wah...penuh tips la dr ika..hehe

tp..nk tau fakta ttg pasta lbh lanjut..ye ke cam ika ckp tue..ingat kan dia same dgn kategori bihun, koew toewdll..??hm

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.