For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, January 16, 2009

Progression 1




Alhamdulillah..
Baru timbang semalam..
2 kilo reduce..
Syukur...
Sy lagi bersemangat ni nak turun lg byk..hehe..

hmm, ckp psl timbang ni, kalu leh tak yah la timbang tiap2 hari...
timbanglaa seminggu skali ke, atau sebulan sekali..

sebelum kite timbang berat, mesti kite mengharapkan yg berat kite akan reduce..so, bile kite timbang tiap2 hari, ditakuti diri kite akan kecewa sbb tgk jarum penimbang tu tak turun2...kekecewaan ni leh menyebabkan kite down, and wat kite cepat berputus asa...

another thing utk dikongsi...
andai kate ni 1st time anda berusaha utk menurunkan berat badan anda..anda dah berusaha selama katekan 2 minggu..kemudian anda timbang berat anda dan anda dapati berat anda tidak turun and masih berada dlm berat yg asal, anda janganlah bimbang....sebab ni proses normal..sebenarnye, badan kite di "tone" kan dan di shaping kan terlebih dahulu...lemak ditukarkan jadi muscle terlebih dahulu...thats y berat tak reduce bile anda timbang...ini ialah pengetahuan am sy..kalu ade silap, harap diperbetulkan yee...

untuk menyenangkan kite, belilah satu alat penimbang letak kat rumah..bile nak timbang berat badan, janganlah tengok scale nye sendiri..minta tolong kat sesape utk tengokkan...mase naik kat penimbang tu badan mesti tegak, tak leh bongkok.bile badan bongkok, secara fiziknye akan menambah tekanan ke atas penimbang, jadi skala akan jadi tidak accurate...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.