For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, January 16, 2009

Penulis dan Senaman

Maaflah, dah lame tak bloging..agak sibuk dgn urusan duniawi..hehe..


ok, berbalik dgn topik...buat mase ni, sy baru je menjadi ahli di sebuah pusat gimnasium..jadi, sy memaksimumkan segala penggunaan alat dan mesin yg ade disitu...


sebelum ni, aktiviti senaman sy hanye bertumpu dengan joging sahaje...before jog, panaskan badan dgn wat stretch out dlu, astu jog kat taman ikut kemampuan...kalu sy larat, 3 kali sy pusing taman...kalu tak larat, memadai dgn satu pusingan sahaje...asalkan keluar peluh, itu dah memadai...lepas jog, stretch in badan balik...utk kurangkan kesengalan badan..hehe...


bagi sy lah kan, kalu nak kuruskan badan, tak memadai dgn kawal makan jer...senaman pon sgt penting and seryesly kalu istiqmah tiap2 hari, mmg cepat turun berat badan...

sy sgt memahami jikalau ade dikalangan anda yg malu utk ke taman dan beriadah...perasaan tuu seharusnya kene buang...sy dulu pun slalu mengelak utk jog sbb sy rase malu...kalu sy pi jog pon, sy akan jog awal2 pagi pade hari bekerje sahaja...sebabnye ialah pada waktu itu tiada org yg akan ke taman utk beriadah...situasi tiada org di taman riadah pada waktu awal pagi hanya ada di kawasan kampus sahaja, harap maklum...hahaha..biasalaah, student2 ni mane larat nak bangun pagi sbb malam sebelumnye stay up utk bljr kononnye...takpun, pagi tuu ade kelas, so tak larat nak berjoging sblum kelas...


buat mereka yg jadi ahli gym ataupon mane2 yg duduk condo atau apartment yg ade kemudahan gym, gunakanlah peluang itu sepenuh2nye....kalu anda tak tahu nak menggunakan alat2 gym, sy rase, anda bleh google dlm internet ni utk mencari kaedah penggunaan serta mcmane cara ia berfungsi pada tubuh badan kite...nanti sy akan try carik info penggunaan alat2 gym utk anda, insyaALLAH...


selain malu, sy rase ade satu lg sebab utk anda mengelak...mungkin anda merasekan diri anda tidak larat utk bersenam..pesanan sy lah kan, kalu anda rase anda tak larat, sbenarnye ade satu cara utk anda bersenam sambil relax, iaitu cara breeze walk, maknenye anda berjalan sahaja seperti anda bersiar2...cara ini pun leh membakar lemak...jgn expect dgn berlari sahaja yg bleh membakar lemak...takpun, anda bleh berjalan dgn cepat...tapi pusingan utk anda berjalan tuu jangan lah satu pusingan sahaja atau 100meter sahaja, gandakan lah jaraknye..motifnye, supaya anda berpeluh...


tiap2 hari anda wat breeze walk, and lebih kurang dlm sebulan selepas itu, percayalah, anda bleh start berjoging dgn jayanye...dan dlm 3 bulan, anda mungkin dah bleh berlari...percayalah ckp sy!!


InsyaALLAH..


ade usaha, kejayaan itu tak ke mane...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.