JAMU SERI PEMIKAT

JAMU SERI PEMIKAT
Untuk order, whatsapp Ika 012-2604959

Thursday, July 20, 2017

SABAH TRIP 2017 : Hari ke Tiga dan ke Empat


TENTATIF 4 HARI 3 MALAM
Sambungan : KOTA KINABALU
Hari Ketiga
Pulau Sapi - Pulau Manukan - Pulau Mamutik
Tiket boleh dibeli di Jesselton Point.. Kaunter no. 10, staff pakai tshirt oren gambar daun... Harga tiket 3 pulau untuk 2 org + 2 set snorkelling n jaket keselamatan dalam RM130.. Kalau pergi ramai, pandai2 laa tawar dehh... 8.30 pagi boat pertama gerak.. better amek 1st boat.. nanti boleh berendam lama2 kat Pulau Sapi hehe..
7.00 pagi - Breakfast buffet di hotel.. isi perut penuh2 haha
7.45 pagi - Jalan kaki ke Jesselton Point.. Amek masa 5 minit je dari Gaya Centre Hotel...Jgn jalan ikut persisiran laut... amek jalan depan Suria Sabah Mall.. Kemudian lalu Jesselton Mall.. Dari situ dah nampak Jeti Jesselton Point.
Dah sampai, pergi balik Kaunter 10 ambil pass.. Kemudian gerak ke jeti cari staff dia baju oren gambar daun untuk ambil set snorkelling dan life jacket.. pastu tunggu laa arahan menaiki boat.. hehe... staff dia senang nak cam.. apa2 boleh cari dorg..
Pass yg dapat tu simpan elok2 sbb setiap kali boat transfer dia nak tgk...
Before naik boat, boleh beli makanan kat jeti.. sbb makanan di pulau sgt mahal boleh cecah 3 kali ganda.. Me n husband beli roti, mr potato dan air mineral je buat alas perut...
8.30 pagi - gerak ke pulau sapi
12.00 tengahari - gerak ke pulau manukan
2.00 ptg - gerak ke pulau mamutik
4.00 ptg - pulang ke jeti
Masa2 di atas adalah waktu boat bergerak dr jeti.. oleh itu, pastikan berada di jeti 5 minit sebelum berlepas kalau tak nak ditinggalkan yee.. dorg very punctual so jaga masa yee...
Nikmati keindahan pulau2 dgn ikan2 / batu karang masyaallah.. jgn tak sewa set snorkelling.. rugi tau.. masa berenang hati2 dgn ikan yg menggigit dan juga landak laut.. jgn pijak batu karang.. jgn tangkap ikan.. jgn bg ikan makan.. will trigger jelly fish or any ikan yg membahayakan diri.. dont put urself in danger..
5.00pm - sampai hotel.. mandi + solat.. kemudian keluar semula jalan2 petang amik angin tepi laut... depan hotel je..
6.30pm - Dinner kt Todak waterfront.. sebelah pasar filipin je.. 2 / 3 min jalan dari Gaya Centre Hotel..
7.30 pm - masuk Suria Sabah Mall.. Sebelah Gaya Centre Hotel je.. jalan2 window shopping
8.30 pm - balik hotel dah letih.. start packing esok dah nak balik huwaaa 😂
Day 4
Last day in Sabah..
Breakfast..
Lepak2 di bilik..
10.00 pagi check out.
Amek teksi betul2 bawah tangga hotel.. tambang RM30 ke airport
12.30pm flight pulang 😔
💸Kos Flight n accomodation : RM1217
Lain2 Kos :
💸Minyak Kereta dua hari RM50
💸Tiket Desa Dairy Farm RM5 x 2 - RM10
- optional bg anak lembu susu RM1.50
- kambing rumput RM1.00
💸Tiket Kundasang War Memorial RM2 x 2 - RM4
💸Tiket Fish Spa RM3 x 2 + camera RM3 - RM9
💸 Boat transfer 3 pulau - RM130
Total - RM207
(Poring dan Rumah terbalik boleh google entry fees. Kami x pergi)
💸Makan - RM250 (Dua kali makan seafood, susu n ice cream DESA, termasuk jajan n mineral water)
💸Souvenior - RM250
TOTAL COST : RM1924






No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.