For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, January 2, 2015

Pekan Banjir : Pusat Penempatan Banjir

Hari ni genap 8 hari sy duduk di Pusat Penempatan Mangsa Bencana Banjir di sebuah sekolah sains Pekan...Sayu tak hati baca ayat tu?hehehe...

Jumaat lepas sy dan keluarga inlaws diarahkan berpindah...Masa ini kenderaan pacuan 4 roda boleh lg masuk ke kawasan rumah sy hingga ke depan pintu rumah...

Encik suami telah daftarkan diri sebagai mangsa banjir dgn employee...maka pickup DRB Hicom dtg menjemput kami sekeluarga...

Kami merupakan mangsa paling awal dipindahkan..sbb sungai Pahang belakang rumah je kan... so, rumah ktorg laa yg pertama sekali ampuh (masuk air)...

Penduduk kawasan laim pindah secara berkala... mula2 penghuni sekolah yg sy check in dlm 350+ org shj... hari ini selepas 8 hari, mangsa banjir bertambah menjadi hampir 800 org...

Tempat tidur alhamdulillah agak selesa... hanya 3 keluarga shj dlm satu bilik (kelas) yg sy diami...dpt bilik bawah sekali atas tiket mak n ayah mertua sy yg uzur...

Makan minum alhamdulillah baik2 aje.. cuma sy ni masalah tandas sikit..hahaha...

Sy ni penggeli org nya... tau2 jelaa tandas sekolah mcmana n share dgn 800 org... lagi best banyak tandas yg dah rosak (padahal sekolah sains kot!)...

Bab tandas, sy akan ke petronas berdekatan sekolah yg lebih selesa dan convenient  utk org gemuk mcm sy ni kann...almaklumlaaa kalau tandas cangkung mmg patah kepala lutut ku ini..hehe

Sekian sahaja cerita utk hari ni..byk sgt nak stroy...xpe2 ada masa insyaallah continue next post...tata!

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.