For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, September 15, 2014

Handmade Rossette atau Bunga Dada

Bg relatives yg tak dapat tshirt rewang, sy sediakan rosette atau bunga dada...

Senang je nak buat..sy guna kertas crepe keras(jgn pakai yg lembut..x cantik) , reben polka dot dan safety pin...

1. Kertas crepe di potong panjang... kemudian, digulung dan di stapler di tgh...
(Seperti dlm gambar dibwh)

2. Pastu bhg stapler tu jd kan bhg tgh...di tgh2 tu crumple kan jd bentuk bow dan diikat dgn dawai...

3. Tutup tgh2 tu dgn reben... gam guna hot gun atau gam uhu...

4. Duit kertas buat bentuk kipas... selitkan di bhg bawah reben... dan tape kan...

5. Safety pin selitkan je di bhg belakang reben... nak bg dia tak gerak, gamkan dgn reben sekali...

Dah siapppp.. hehe..senang je kan... cantik and jimat....




1 comment:

Anonymous said...

Terima kasih. Idea yang baik. Saya share ya

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.