For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, May 27, 2014

Serbuk Asam Kulit Limau

Oleh kerana asam kulit limau ni laa, hubby dah rajin makan buah... kalau tak, sepotong je buah dia akan amek sekadar merasa...kecuali buah feveret dia iaitu mangga dan pisang...
Skrg dah jadi snek wajib kami laki bini... epal dan asam kulit limau... sambil tengok tv... kdg2 kalau malam2 tibe2 lapar.. dah tak goreng sosej ke burger ke lagi dah... kite potong buah dan taburkan asam kulit limau...mmg best!!.. hehehe...
Ok.. jom kite ajar cara2 nak buat serbuk asam kulit limau..senang je..

SERBUK ASAM KULIT LIMAU
1. Asam kulit limau
-boleh beli kat kedai yg jual jeruk timbang...kat Giant ada...bentuk dia keping2... kulit limau kering...bau dia best..hehe

2. Gula
-ni ikut suka laa..x nak letak pun boleh..nak letak lg best... masam2 manis...mcm serbuk asam boi.. tp serbuk asam kulit limau berganda2 lg sedappp..hehe

*masukkan gula (1 sudu kecil) dan asam kulit limau dalam blender kering dan blend sampai jadi serbuk... nak blend kasar pun boleh tp kurang best laa...hehe..

*then serbuk tu boleh ditabur pada buah2an.. epal ke mangga ke jambu ke tembikai keee....

*buah yg kering mcm epal, boleh letak 1 sudu cawan air masak biar dia lembap2 sikit..kalau kering mcm kureng umphhh...

*pastu masukkan dalam peti ais.. lg lama lg best sbb asam tu akan meresap dalam buah...nyum2...

Itu shj.. senangkan? Hehe... yg pasti sekali cuba pasti nak lagi... nyum2


Ini laaa asam kulit limau.. ehsan gambar pakcik google..

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.