For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Tuesday, April 8, 2014

First time kenal Mee Lidi

Baru pindah rumah ni.. semua kelengkapan alhamdulillah dah ada.. kecuali peti sejuk...

Tak jadi nak beli sbb ayah suruh amek peti sejuk di Melaka je... so buat sementara ni tahan laa sekejap...

Agak seksa jugak takde peti..nak beli stok makanan basah pun tak boleh..maka tiap2 hari lah kena ke kedai beli ikan/ayam/sayur dll...

Ahad lepas ke kedai dgn encik suami utk beli brg2 kering... then nampak encik suami masukkan sesuatu dalam raga... tgk macam spaghetti tapi bukan..harganya RM1.20 je... tanye encik suami apa kebenda nye tu.. dia pun ckp, "ini lah mee lidi!!"

Hahaha.. kite terpinga sekejap sbb tak penah tgk kan..apatah lagi merasa...

Macam mana nak masak ni?

Encik suami kata rebus je 5 ke 10 minit...kemudian, goreng mcm biasa mcm mee goreng ke kuay teow goreng ke...

Ohhhh gituhhhhh.... hahaha

Convenient jugak mee lidi ni utk kami yg takde peti sejuk ni... satu peket lepas rebus dapat laa 4 pinggan (dua kali tambah suami isteri).. kalau pasta tu, 1 peket tuu seperiuk pulak kan byk nye....

Singgit dua kupang jer beb.. kalau pasta 4 hengget lima puluh sen... huhuhuiii..

petang tu jugak masak mee lidi... sedap jugak...takde rase kapur pun.. ala2 rasa pasta pun ade jugak...lepas ni nak try dgn kuah bolognese...agak2 ngam tak? Hehe

Tunggu ade peti baru buat bolognese...

Pagi td pun ade buat jugak mee lidi..tapi goreng style olio aglio... mmg ngam!! Sedap sgt2!! Nanti kite share resipi yee...

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.