For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, May 8, 2013

Rumpai Laut Jadi Amalan

Hehehe... saje nak share cara2 masak rumpai laut ni...

dah jadi amalan sy untuk makan rumpai laut ni.... effect dia dalam sebulan, boleh nampak liang roma ku makin mengecil... pastu, dah kurang sakit kaki... kalau tak, lenguh2 je kalau diri lama2 atau duduk lama2....


1. Basuh bersih2.. kemudian, rendam dgn air semalaman...
2. esoknya, rumpai laut dah mengembang.... *air rendaman jangan dibuang... rumpai laut yg telah kembang, basuh dan bilas berkali2.....
*air rendaman tersebut boleh dipanaskan..kemudian, rendam kan kaki....


3. Rebus rumpai laut sehingga larut...
*ada orang tambah gula batu n daun pandan untuk hilang bau...


4. dah larut, boleh letak dalam bekas, biarkan sejuk suhu bilik, kemudian baru masukkan dalam peti ais...

so... dia akan jadi macam jelly... hehehe

cara makan: satu sudu jelly bancuh kan dalam juice sunquick....

yg mane yg boleh tahan dgn baunya, boleh laa makan raw mcm tu jee...hehehe

ade orang buat kerabu.... tapi tak pasti macam mana.... cuba google ok ;)


No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.