For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Saturday, March 2, 2013

Shopping dan berlibur di Jakarta

minggu lepas,  dah 3 kali saya di Jakarta... Ke Jakarta tiap2 tahun dgn tujuan yg same iaitu shopping dan juga beristirehat...

ke sini jelaa yg mampu dek non ooiiii... nak pi jauh2, tak dapek ler lagi.. dulu boleh laa mase kecik2 ikut parents... skrg da beso, takkan parents tanggung lagi...

faktor kewangan yg murah, makanan senang nak dapat dan bersesuaian dgn tekak dan juga jauh dr Malaysia serta boleh menaiki pesawat antara sebab sy begitu senaaaang bangat dtg ke Jakarta...

ok... just share antara tempat penginapan, tempat makan dan tempat shopping yg selalu/penah sy kunjungi...

Hotel
1. Hotel Aston Kuningan
    Jalan Setia Budi, Jakarta Pusat

2. Swiss BelHotel
    Mangga Besar

Tempat Makan
1. Rumah Makan Garuda Nasi Padang
    Sabang, Jakarta Pusat

2. Natrabu Nasi Padang
 
3. Nasi Padang Sederhana

4. Restoran Bandar Djakarta (Seafood)
    Taman Impian Jaya, Ancol

5. Medan Deli (Masakan Melayu)
    Jalan Angkasa

Tempat Shopping

1. Pasar Tanah Abang (Pusat borong)

2. Mayestik (Pusat tekstil/kain)

3. Pasar Baru (Pelbagai)

4. Pasar Senen (Pelbagai)

5. ITC Mangga Dua (Beg tangan/barangan kulit/Barang berjenama bergred)

Teksi
Bluebird

2 comments:

ibh_sue said...

Asslmkm Ika..Wahh..baru balik bercuti rupanya. Ya lah, jakarta ja yg dekat dan murah kan.. Kot singapo tu mahal skit la walaupun tu dekat kan. Heee

Zulaikha said...

wassalam kak sue... hahaha..singapo tu berganda mahal nya... nak pegi singapo pergi balik pun dah nak same ongkosnye dgn duit kapal terbang...penat nak drive lg..hahaha..kat sane ade supir..

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.