For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, November 2, 2011

KENALI BENTUK BADAN ANDA...

Yang mana tubuh anda??



Gynoid (Bentuk Pear)
Lemak disimpan di sekitar pinggul dan betis (reaksi hormon wanita)

Jenis ini cenderung dimiliki wanita.

Lemak di bahagian atas akan hilang dulu. Cenderung memerlukan lebih banyak protein kerana memiliki banyak otot..




Apple Shape (Android)
Biasanya terdapat pada lelaki, dimana lemak tertumpu di sekitar perut.
Risiko penyakit lebih tinggi kerana sel-sel lemak di sekitar perut lebih siap melepaskan lemaknya ke dalam pembuluh darah.
Lemak yang masuk ke dalam pembuluh darah menyebabkan penyempitan arteri (hipertensi) , diabetes, penyakit gallbladder(usus), stroke, dan jenis kanser tertentu (payudara dan endometrium).




Proportionale Shape
Ciri dari jenis ini adalah "besar di seluruh bahagian badan".

Tubuh bahagian atas menyimpan lemak saat stress. Kebanyakan lelaki berlemak di tubuh bahagian atas.


Diolah ke dlm Bahasa Malaysia oleh Zulaikha...
Sumber : Diet Sehat Alami


*hmmm..info yg menarik mengenai bentuk badan..bentuk badan sy dlm kategori Proportionale Shape..info ni di ambil dr sebuah laman web dr Indonesia..anda bleh klik laman web berkenaan pd link di atas utk meninjau laman web tersebut..begitu byk info khusus mengenai diet...sy pun x abes meng"usha" lagi...seb baiklah tiap2 hari tgk cite Jelita(cite indon)..dah faham dah sgt bahasa indonesia..hehe..bibik dah xde, dah tak leh nak tolong..sedih2...100% dr pengetahuan sy taw...hehe..

No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.