For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Sunday, February 13, 2011

Perut buncit memang masalah, tak kira lelaki atau perempuan. Sebenarnya, nak cantik kena rajin dan konsisten. Tak perlu keluar duit banyak untuk belanja beli ubat atau produk untuk kuruskan badan.
4 tips mudah yang boleh membantu untuk korang kelihatan ramping dan flat sepanjang zaman. 4  je pon, takkan 4 pon malas kan.

  • Rajin buat sit up. Dekat mana mana boleh buat. Satu sesi cukup setakat 50 kali. Buat la dalam 3-4kali sehari. Kalau boring pon boleh je buat. Sambil tengok TV pon boleh.
exercise sit ups 4 Tips Elakkan Buncit!
  • Banyakkan minum air kosong, kurangkan minum yang manis-manis dan berais. Jangan minum beralkohol! Minuman alkohol memang bebas lemak tapi mengandungi banyak kalori & boleh buat  perut jadi boroi!
glass of water 4 Tips Elakkan Buncit!
  • Jangan minum air semasa tengah makan. Nak minum air kena tunggu sampai habis makan. Makan sambil minum membuatkan perut buncit. Kalau rasa tips 1,2 susah. Yang ini paling senang nak buat & kawal.
  • Kunyah makanan dengan perlahan-lahan. Tujuannya biar makanan itu hancur jadi proses penghadaman jadi cepat. Rasulullah ajar kunyah 44kali, sebab tu dada Rasulullah lagi tinggi dari perut.
Memang tak mampu nak buat semua tips, banyak sangatkan. Tapi aku just amalkan 2 & 3. 1 tu kadang kadang je bila rajin. Memang nampak berkesan. Tapi kalau tak jaga makan buncit lah jugak.

Note : Anda berisiko untuk mendapat penyakit kronik jika ukuran lilit perut melebihi 40 bagi lelaki, 36 bagi wanita.


No comments:

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.