For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Monday, October 4, 2010

Pengalaman Ucie Sepanjang TBL Blogger 2

oleh Ucie




Selalu makan buffet kat hotel, em....


My story begin before i join TBL Blogger khas utk Malaysian. Em,..TBL bermula 18 mei 2010, mula2 macam x yakin je..tapi base pada pengalaman, aku rasa aku boleh je berjaya..sebab sebelom ni penah buat turun berat badan dgn kadar yg cepat tanpa ubat2an atau pil2...timbangan pertama utk TBL ialah 92kilo..wah berat jugak walaopon dh berjaya kurangkan 11 kilo dari 103kg ( gambar atas )..tapi ingin teruskan jugak...Suka nya dalam contest ni leh kongsi byk tips dari rakan2 blogger. dukanya xkde kot..hehe..sebab mmg nak berusaha bersungguh2 pon utk turunkan berat badan.

Owhya, rahsia untuk berjaya dalam menurunkan berat badan ialah mesti kuat semangat dan tidak mengaku kalah, aku cuba tanamkan sikap tiada perasaan nafsu terhadap makanan. Susah nak buat tapi aku berjaya buat. Senaman merupakan senjata aku khasnya larian..

Dalam TBL Malaysian Blogger, Contest ni menekankan penurunan setiap minggu, so aku nak x nak mesti turun walaopon 0.1kg.
Dalam tempoh nie ( 2bulan ).(Em! Mcm lebih 3bulan, hehe). jugak, aku still lagi cuba konsisten, masih lagi kantoi bab makan tapi cover dengan senaman. Aku suka berlari, dan berpeluh..huhu..memang rasa segar....

Thanks buat penganjur yang menganjurkan The Biggest Loser Malaysian Blogger Season 2, kerana memberi peluang utk aku mencuba nasib dalam menurunkan berat badan khasnya menyingkirkan lemak2 yang degil ni..Em, kejayaan aku, kejayan penganjur, aku takkan berhenti setakat ini dan akan menjadikan segala tips2 dan pandangan contestant yang lain menjadi panduan kehidupan harianku yang lebih sihat dan berkekalan. From now on, My lifestyle should be change for healthy life.



Muka sedih sebab lupa bangun sahur..T_T



P/S: Nie jelah my esei, huhu..muka, badan telah berubah, jam tangan aje lah yg x berubah.. hehe..
Sincerely;
Yusairi

1 comment:

Anonymous said...

salam..
wahhhh.. hebat nyer! mmg berbeza gila! motivasi nih! huhuhu..

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.