For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Wednesday, May 5, 2010

Apa Sudah Jadi?



Jika dilihat dari tarikh penubuhan blog ini, sudah setahun lima bulan umurnya..
Bermakna, sudah setahun lima bulan juga lah saya mula ambil tindakan terhadap berat badan saya yang sudah tidak terkawal...

Bila diselak-selak entri lama, sedih rasanya..
Entah mengapa, semangat saya pada hari ini tidak seperti semangat saya pada awal-awal dahulu...

I managed to reduce 20 kilos in SIX MONTH..
But now, APA SUDAH JADI??

Sepatutnya sekarang saya sudah peroleh ideal weight..

Sangat marah dengan diri sendiri sebenarnya...
Huhuhu...

Jauh di lubuk hati saya..
Saya terasa seperti perlukan seorang teman..

Untuk teman saya joging tiap-tiap pagi..
Atau teman saya pergi mana-mana kelas aerobik...
Atau teman yang boleh PUSH saya GILA-GILA!!

Aduhai...

Hal-hal ini terjadi mungkin kerana saya sudah hidup selesa..
Sebab badan tu macam sudah RINGAN SIKIT..
Terasa seperti tidak perlu bimbang akan kenaikan berat badan lagi (KONON!)...
Padahal tak sedar, berat itu still OBESITI!!

WAKE UP IKA!!

Kalau anda sayang saya, sila bagi saya kata-kata semangat!!

9 comments:

b a m b a m ' s said...

sama lar mcm kiter....3 months dpt trn 15kg..skang dah malas nak diet lagi even x dpt BMI normal lagi...waaaa~ ='(

baby said...

susah jugak nak ada kwn kwn sebab nt if dia tak pergi aerobik class kita pun malas pergi , dulu yan pun rasa mcm tu .

tp skrg yan pegi mana sorg , buat sume sorang sebab diri yan sendiri nak semua tu .

kak ika ,yan dah jumpa bende yg best untuk yan , xtau lah if kak ika minat .

yan beli 2 dumbbell , exercise mat and 2 cd denise austin target toners . nak kecikkan lengan sume sume , dia target mne yang kita nak . upper body smpi lower . best !

hari hari buat rasa seronok , peluh jgn cerita wpun bukak kipas baju basah , and exercise dia senang nk ikut for beginners :) try la , yan ni jenis mls kua kdg kdg , so yg ni mmg best !

cik xxx said...

ika,
nape ni, sedih cik dgr. adakah skrg hati tgh bunga bunga cinta jadi diet tertolak tepi?

cik nak nasihat org pun tak pndi sgt la pasai cik pun 2x5. so far on track lagi n sebulan cik dah turunkan 19kg.

nak dptkan berat ideal ni byk godaan. tapi cik letak tagline 'DIET SMART NOT DIET HARD' dan
'JGN STRES NNT BERAT TAKMAU TURUN'

~mrs azmi~ said...

same goes here dik... sebab terlalu banyak benda melanda.. berat badan naik turun jek... hurmmm

NoVemBerLaDy said...

salam..

ohaiyo...! (pekejadah aku berjapanese sama kamu ni.. hihihi)

hehehe.. ika biasa la...
mcm akak gak..
even dpt normal weight...
hati dah senang...
then mkn balik..
udoh nya naik ekekekeke..
tp diet balik la...
so akak doakan ika yg terbaik yerk!
moga dapat weight yang ika idamkan!!
jgn putus asa dik!!
semat dalam diri..
dulu ika boleh buat..!!
kenapa sekrg x!!

gambattee..!!

Zulaikha said...

Bambam: Macam mana ek nak buat?huhu..any idea?

Baby : Sayang, akak ada dvd body toning tuu...dumbells pun ada..mat takde...akak buat memang lah buat, tapi rasa tak bersemangat tau..Berkenaan kawan, kawan ni function dia untuk push kita..untuk buat kita happy dan LEKA..kawan akan wujudkan suasana FUN itu..tapi, memanglah kena pandai pilih yg rajin.yg malas tu, kita pun lingkup sama kan..kikikiki...

Cik xxx : hati berbunga2???100% salah sama sekali..setelah apa yang terjadi dahulu, hati ku kini telah ditutup serapat2nya...hehehe...

mrs azmi : terima kasih..tengah cuba nak kumpulkan semangat balik ni macam dulu..isk isk isk...

November lady : hehehe..ok kak..terima kasih banyak2...

sue said...

Ikaa..semangat ika...Jom sama2 kita kurus kembali...Akak pun dah start balik ni..Good luck ika...Caiyok!..caiyok!

Cik_Nomi said...

come on ika!!.. jangan patah semangat.. carik balik semangat2 yang hilang tu k!

Hotto said...

lol ika~!!!!!! hahahaha..adoii xthn btol tgok ika ni..ika knela kuat ika!! hr2 hotto tgok ika tau! ika ni semangat hotto utk tros bdiet cara trurus ni..huhuhu.. -luahan prasaan-

mmg rasa mcm mls je bile da bape2 mnggu..tp bgon balik..ke nk jd mcm hotto ..

bile ilang semangat hotto g almari baju tgok bju2 idaman yg hotto nk sgt pakai..tros smgt bkobar2 smula..

xpun hotto suruh adek2 hotto bako ati hotto..soh diorg panggil hotto gmok ke gndot ke.. wahahaha..

mmg sedeh n saket ati..tp lps tu br sedo diri..wakaka..

chayok!!!!!

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.