For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Friday, January 22, 2010

Pancake



salam semua.

terliur sy tgk gambar pancake yg di publish oleh kak sue di facebook beliau.
sempat lagi beliau bagi resepi.
terima kasih kak!

jom layan tekak!hehe




Bahan-bahan

2 biji telur
6 sudu butter - cairkan
21/2 cwn tepung naik sendiri
2 sudu teh baking powder
2 sudu besar gula
2 cawan susu segar
2 sudu besar lemon juice - optional
secubit garam


Cara-cara

Campurkan ke semua bahan dan blend hingga sebati.
Biarkan sebentar dalam 10 minit.
Cedok sesenduk adunan dan masak dgn butter sehingga habis.
Hidangkan panas2 dengan topping pilihan.

Ika suggest ;
topping tu ika slalu makan dgn eskrem (A&W punye, tak penah lagi wat sendri.muahaha!).ni jap lagi nak buat ni.ingat nak makan dgn honey n butter jer.tapi bile tgk ade pisang kat dapur, rase mcm nak makan dgn pisang pun mcm sedap jerk..letak buah2an pun sedapkan.hehe.tapi JANGAN MAKAN DGN ICE CREAM pulak yeeeeeee.NO!NO!NO!

2 comments:

sue said...

hee..heee..sedapppp....dah habis 2 keping akak bantai..heee

sue said...

hee..heee..sedapppp....dah habis 2 keping akak bantai..heee

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.