For Makeup Service, Contact Ika 012-2604959

Thursday, May 28, 2009

Ayah dan Excelerade...




hahahahaha...tergelak besar sy setelah menerima sebuah bungkusan berwarna merah dr ayah sy...



"Apa ni Yah (ayah)??"



"fat burner"



"apakah??"



"kamu ada makan or minum ape2 fat burner ke?"



"takde.."

haishhh...macam tahu2 jer yg anak dia nak masuk The Biggest Loser Contest..
skodeng sy di alam maya ke??hahaha...
sebenarnye, tak ramai yg tahu sy begitu aktif di alam maya (internet) baik dalam bidang perniagaan, mahupun blogging...
even my parents tak tahu...haha...

lepas google name minuman yg ayah sy baru belikan utk sy ni, sy jumpe SATU SITE SAHAJA berkenaan dgn Excelerade drink ni...kalu berat sy turun byk or ade byk perubahan lepas sy minum air ni, sudah pasti berbisnes laa sy...muahahaha...

harga minuman ni di paket RM28.50 dan dalam nye ade 15 sachet...
so, dibawah ni ade info mengenai minuman fat burner yg merupekan salah satu strategi pemakanan sy utk memenangi The Biggest Loser Contest...MUAHAHAHA...
belum rase lg...tunggu I JUN!!!

yg bestnye, di sponsor oleh ayah...yahuuu!!
tengs ayahku...
pssssst ; ni seybuk2 psl The Biggest Loser ni, data maklumat diri dah hantar kat host TBL lum??? hahaha...lum lagi laa...sowy kak kaseh...tengah usaha nak dapatkan the BEST SHOT utk gmbar separuh badan and whole...wakaka...mcm nak masuk american next top model plak gamaknye...hehe..




Koko adalah makanan amat tinggi dengan antioksidan. Ia mengandungi 2 kali kandungan antioksidan wain merah dan sehingga 3 kali teh hijau. Tetapi ia, koko hendaklah diminum gelap( dark). Carilah coklat atau minuman koko dengan kandungan 70% ke atas. EXCELERADE menggunakan koko ketulinan 90% dan mengandungi sekurang-kurangnya 85% koko.

EXCELERADE adalah minuman bantuan nutrisi adunan ahli farmasi yang lazat, asli lagi organik untuk lelaki dan wanita didatangkan dalam bentuk sistem deliveri yang unik. Ia adalah pilihan penggemar coklat yang dikayakan dengan adaptogen yang membekalkan tenaga tanpa perlu menambah kalori. EXCELERADE amat sesuai sebagai penambah antioksidan bagi menangani serangan radikal bebas dan mengawal berat badan.

Minuman coklat berasaskan koko teobroma yang dialih menjadi coklat organik yang ‘bioavailable’ ini menyelesaikan pencarian minuman kaya ‘phytonutrient’ membantu melansingkan badan. Kombinasi unik adunan ekstrak antioksidan-antioksidan terpilih mampu menyelesaikan ‘middle-obesity’ dengan mudah dan selamat.


tenaga, tumpuan langsing & lasak

GANDINGAN ADAPTOGEN DAN MADU LIAR HUTANHUJAN

MADU
Dalam sejarah madu digunakan dalam pengubat luka, merawat sakit tekak, batuk, selsema, bermacam-macam penyakit degeneratif dan sebagai sumber tenaga . Ia memiliki kandungan yang kompleks daripada:

. 38% fruktos . 31% glukos . 17% air . 2% sukros

Oleh demikian madu membekalkan tenaga dalam dua langkah. Glukos diserap oleh badan dengan cepat membekalkan tenaga segera manakala fruktos diserap perlahan membekalkan tenaga berpanjangan.

Madu mengandungi sebatian-sebatian yang membantu merembat radikal bebas yang menjadi punca pelbagai penyakit. Bahan sedemikian dinamakan antioksidan. Hakikatnya ‘pinocembrin’ HANYA terdapat dalam madu. Dengan hanya mencampurkan madu ke dalam secawan teh hijau akan memaniskannya dan terus melindungi badan daripada penyakit.

EKSTRAK TEH HIJAU
Bukan sekadar antioksidan seperti vitamin ia juga membantu meningkatkan metabolisma. Teh hijau bersifat antiinflamatori (antiradang) dan antipenuaan dengan itu memanfaatkan rawatan di dalam dan di luar organ dan tisu kulit. Ia mengandungi polifenol yang bersifat antioksidan dan antibakteria.

EKTRAK GARCINIA CAMBOGIA
Garcinia cambogia mengurangkan lemak dengan menyekat sintesis lipid dan asid lemak. Ia menekan selera makan kerana ia menekan penyerapan dan sintesis lemak, kolestrol dan trigliserid. Kajian mendapati ia meningkatkan kemampuan badan menukar makanan menjadi glikogen. Glikogen, sumber tenaga, menghantar isyarat ke otak supaya menekan selera makan. Garcinia cambogia memiliki kemampuan melambatkan pembentukan lemak dan dengan itu meringankan ketagihan kabohidrat. Ia kaya dengan asid hidroksisitrik yang memiliki kemampuan membakar kalori, meransang thermogenesis dan akhirnya mengakibatkan kenaikan kadar metabolik asas.

EKSTRAK GUARANA
Penghuni hutanhujan menggunakn guarana utamanya sebagai peransang mood dan merawat ciritbirit kronik. Dalam perubatan asli ia digunakan bagi merawat aterosklerosis, lemah jantung, ciritbirit, peransang seks, obesiti, darahtinggi, migrain, neuralgia, digunakan sebagai febrifuge, analgesik dan astrinjen.

EKSTRAK MINYAK BIJI ANGGUR
Kandungan OPC (oligomeric proanthocyanidins), antioksidan perembat radikal bebas yang amat kuat lebih berkuasa daripada vitamin C, E dan beta-karotin. OPC digunakan bagi merawat aliran darah yang perlahan, kejang otot, diabetes, varicose vein, kebas, bising pada telinga, kanser, eczema, psoriasis dan matipucuk.

EKSTRAK HOODIA GORDINII
Terbukti sebagai ubat menurunkan berat badan yang cepat, berkesan lagi selamat. Ia adalah sejenis kaktus yang masyhur mampu mengurangkan selera makan justru badan memecahkankan lemak melalui pengurusan hormon glukagon. Hoodia juga digunakan bagi merawat buasir, kurang hadam, darah tinggi dan diabetes.

EKTRAK POMEGRANATE
Buah delima memang kaya dengan antioksidan poliphenol dan juga asid folik. Poliphenol paling banyak ialah tannin yang terhidrolisis terutamanya punicalagin. Punicalagin bukan saja menyenggara tisu jantung dan arteri malah ia berkemampuan tinggi menurunkan kolestrol, mengurangkan aggregasi platlet, menurunkan tekanan darah, merawat dan mencegah aterosklerosis. Ia juga membantu mematikan sel-sel kanser payudara, prostat, leukemia, disamping mampu meransang reseptor serotonin yang meningkatkan ketumpatan tulang.

Kombinasi phytonutrien adaptogenik dengan koko asli 90% dan madu liar diperkaya dengan galian-galian peransang metabolisma yang unik mengurangkan selera makan, memecahkan simpanan lemak, membekalkan tenaga tanpa perlu menambah kalori sambil melindungi rembatan radikal-radikal bebas menghasilkan badan yang langsing bertenaga.


1 comment:

Anonymous said...

hi.. nak beli kat mane eh minuman nie?

- nin

Jika ada sebarang masalah, boleh hubungi ZULAIKHA 012-2604959

Borang Tempahan Produk

Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. Harga produk tidak termasuk kos pos.Harga pos bergantung pada berat produk.

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK.. pekantp at gmail dot com atau hubungi 012-2604959

 


This contact form was created by Freedback.