Bawang besar, bawang putih, cili merah, cili padi (optional) - dicincang
Udang kering - tumbuk
Bahan2 sampingan : ketulan ayam / campuran seafood
Sayur2an (optional)
Mee lidi sepeket
1. Rebus mee lidi... 6 minit - mee keras sikit ala2 spaghetti / 10 minit - mee lembut , mcm bihun..dia mengecut kalau lama direbus... sy prefer 6 minit... sedap sikit..
2. Letak sedikit minyak zaitun..myk biasa pun boleh tp tak berapa sedap..Tumis bahan2 yg dicincang dan udang kering hingga naik bau...
3. Kemudian masukkan bahan2 sampingan hingga masak...
4. Masukkan mee lidi yg dah direbus... kemudian masukkan sayur2an jika ada...gaul rata
5. Agak2 dah kering sikit atau sayur dah masak, dah boleh tutup api dan sedia dihidangkan...
No comments:
Post a Comment